• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac „baca pare“ zbog loših odluka uprave?!

Autor mondo.ba

Ukoliko Borac raskine ugovore sa Bojanom Puzigaćom i Ivanom Delićem, uprava banjalučkog kluba će morati da im isplati više od 200.000 KM, piše "EuroBlic".

 FK Borac „baca pare“ zbog loših odluka uprave Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Pored Puzigaće i Delića na transfer listi banjalučkog Borca nalazi se još nekoliko igrača. Borisu Raspudiću ugovor ističe 31. decembra, a dug prema njemu iznosi 21.000 KM.  Borislav Erić kojem ugovor traje do 30. juna 2018. godine i Rio Suzuki koji je imao ugovor do 30. jun 2020. godine će napustiti klub. Loše odluke skupo će da koštaju Banjalučane, jer će osim „bačenog novca“ za otjerane igrače koji su pod ugovorima, morati na njihova mjesta da dovedu nove fudbalere, piše „EuroBlic“.

POVEZANE VIJESTI

Osim Puzigaće i Delića, prema ostalim igračima, kaže direktor Borca Dejan Lukendić, uprava najvjerovatnije neće imati nikakve finansijske obaveze. 

„Sa Erićem i Suzukijem sporazumno su raskinuti ugovori i u njihovim slučajevima ne postoje nikakve obaveze dok ćemo Đorđeviću ponuditi da ide u neki drugi klub na pozajmicu“, kazao je Lukendić banjalučkom listu.

Najveća dugovanja, ukoliko dođe do raskida ugovora mogla bi biti prema Puzigaći i Deliću, ali Lukendić ističe da još nije izvjesno da li će oni napustiti Borac.

„Pomenuti igrači su trenutno na zimskoj pauzi, s njima moramo sjesti i razgovarati, a sa svakim ćemo posebno popričati. Postoje fudbaleri koji su stavljeni na transfer listu, ali to ne znači da smo ih se odrekli. Novi trener će možda insistirati na ostanku nekoga od njih, tako da ova lista nije konačna. Odluke ne donosim sam, to radi Upravni odbor, a ja kao direktor te odluke mogu saopštiti. Međutim, još uvijek je rano da se o bilo čemu govori. Što se tiče konkretno Bojana Puzigaće on se nalazi na privremenoj transfer listi, ali s njim nismo razgovarali. Slična je situacija i sa Ivanom Delićem tako da je  o eventualnim iznosima obeštećenja zaista teško govoriti u ovom trenutku“, dodao je direktor Borca.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Fudbaler Borca Bojan Puzigaća, koji se našao na transfer listi, kaže za „EuroBlic“ da će do kraja ispoštovati svoj ugovor koji je potpisao.

„Imam ugovor još godinu i po dana s Borcem i ponašaću se u skladu sa svojim obavezama koje su naznačene u njemu. Već imam nekoliko ponuda, međutim iz porodičnih obaveza želim da ostanem u Banjaluci što sam jasno naglasio i kada sam dolazio u Borac. Razočaran sam odnosom uprave prema meni, a posebno prema Borisu Raspudiću i volio bih znati zbog čega su se kola slomila na nama. Borcu želim sreću, nadam se u Ligi za prvaka, sa mnom ili bez mene nije važno, jer je klub važniji od svih nas. Moje je mišljenje da igrački mogu pomoći, a na upravi je da me rasporedi u skladu sa ugovorom“,  jasan je Puzigaća.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Razdvajanja u isplatama

Fudbalerima koji su se našli na transfer listi nisu uplaćene tri plate, koje su dobili ostali igrači. Po saznanjima „EuroBlica“ isto tako pravljena je razlika i među trenerima i zaposlenima u klubu, neki su dobijali redovno novac, a većini se duguje. Banjalučane sigurno očekuju tužbe od strane igrača i zaposlenih, ali isto tako i od dobavljača kojima nisu izmirili dugovanja. Ranije sklopljeni sporazumi o isplati dugova na rate prema mnogima takođe nisu ispoštovani, a sve to će biti kočnica u postupku licenciranja za Premijer ligu BiH.

Ivan Delić takođe čeka potez uprave kluba, a još uvijek nema konkretnih odgovora.

„Što se tiče dugovanja, oko novca i Borca trenutno nemam nikakav komentar, a nadam se da ću sve znati za petnaestak dana. Znam da ugovor imam do ljeta, da postoje određena dugovanja prema meni i da sam stavljen na transfer listu. Iskreno, moje je samo da sačekam rasplet stvari“, rekao je Delić banjalučkom dnevniku.

Podjednako razočaran je i Miloš Đorđević, koji je u Borac došao u ljeto 2016. godine iz Slavije, a za njega su Banjalučani platili obeštećenje od 10.000 evra. Njemu ugovor ističe polovinom 2019. godine.

„Boli me način na koji sam otjeran, a da uopšte nisam dobio pravu šansu da pokažem jesam li za Borac ili nisam. Tražio sam razgovor s čelnicima i mogućnost da se dogovorimo oko svega, ali nisam naišao na razumijevanje. Za proteklu polusezonu sam dobio svega dvije plate, kući sam otišao bez prebijenog dinara. Znam da je slična situacija sa još nekim igračima. Jednostavno, ljudi koji sada vode Borac su mi ogadili fudbal“,  istakao je Đorđević u izjavi pomenutom listu.

Đorđević i Delić su stranci, a FIFA je u takvim slučajevima neumoljiva - dugovanja moraju da budu isplaćena u što kraćem roku ili slijedi finansijska kazna, oduzimanje bodova, pa čak i izbacivanje iz lige.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC