• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dortmund iz dvojke u keca!

Autor mondo.ba

„Milioneri“ su pred zimsku pauzu u Bundesligi teškom mukom stigli do pobjede protiv Hofenhajma, direktnog konkurenta u trci za plasmanom u Ligu šampiona - 2:1 (0:1).

Nakon što je zbog serije loših rezultata otkaz dobio Peter Boš, a na klupu Borusije uskočio, pomalo neočekivano, doskorašnji strateg „fenjeraša“ Kelna Peter Šteger, „milioneri“ su startovali pobjedom u Majncu (0:2), da bi na subotnjem debiju pred prepunim „Signal Iduna Parkom“ stigli do novog trijumfa.

i to protiv Hofenhajma nakon preokreta! Kladioničarskim rječnikom rečeno, bilo je iz "dvojke u keca"!

BORUSIJA - HOFENHAJM 2:1 (0:1).

Pjevali su navijači domaćina „Zvončići, zvončići“ sa željom da sa tri osvojena boda dočekuju božićne praznike, ali je malo šta u subotu polazilo za nogom „milionerima“ i igra nikako nije bila „za pjesmu“ iako su na kraju ipak uspjeli da zabilježe osmu pobjedu ove sezone.

Dobro su krenuli domaći fudbaleri na početku meča 17. kola, stvorili su preko ukrajinskog napadača Andrija Jarmolenka dvije dobre prilike, ali oba puta nije bilo potrebe za intervencijom golmana gostiju iz Sinshajma Olivera Baumena.

Međutim, gledano "fudbalski" Hofenhajm je danas bio bolji i u najmanju ruku je zaslužio, ako ne pobjedu, a ono barem bod, ali uvijek u fudbalu ne pobjeđuje kvalitetniji tim.

Gosti su već u 20. minutu kaznili početne promašaje Jarmolenka i to iz akcije iz „fudbalskih udžbenika“.

Bio je to mat u tri poteza - po desnoj strani je prošao Turčin Karim Demirbaj, proslijedio do Pavela Kaderabeka, a Čeh na „ziceru“ pronašao egzekutora Marka Uta za 0:1.

Čak su izabranici Julijana Nagelsmana početkom nastavka imali odličnu šansu da praktično „ovjere“ pobjedu nad „milionerima“, međutim, Nadim Amiri se nije snašao iz vrlo povoljne situacije.

Kazna je uslijedila poslije sat vremena susreta na „Signal Iduna Parku“.

Iskupio se Jermolenko za promašaje iz prvog dijela, asistirajući Šinđiju Kagavi na petercu, ali je Japanac oboren uspjevši da izbori jedanaestercac iz kojeg je Pjer Emerik Obamejang postigao svoj 13. ovosezonski pogodak - 1:1.

Očekivala se potom opsada gostujućeg gola, ali Borusija nikako nije ličila na sebe, posebno pred svojim navijačima, pa je Hofenhajm do kraja bio opasniji i možda je mogao i do kompletnog plijena, ali nisu bili precizni Pavel Kaderabek i Karim Demirbaj u nekoliko navrata.

Činilo se da će gosti ipak mnogo zadovoljniji da napuste „Vestfalen“, ali se Kristijan Pulišić u 89. minutu odlično snašao ispred gola gostiju, prevario golmana Baumana i ubacio loptu u mrežu za veliki, ali i srećan trijumf "milionera".

Grk Papastopulos Sokratis je odigrao 179. utakmicu u dresu dortmundskog tima čime je na „vječnoj listi“ kluba stigao legendarnog golmana Jensa Lemana, dok je njegov kolega iz odbrane Borusije, srpski internacionalac Neven Subotić, ušao u igru sa klupe za rezervne igrače u posljednjih nekoliko minuta.

Bundesliga, 17. kolo

Augzburg - Frajburg 3:3 (1:1)

/Finbogason 2, 90+1, 90+3 - Gunter 20, Petersen 48, 66/

Ajntraht Frankfurt - Šalke 2:2 (1:0)

/Jović 1, Aler 66 - Embolo 82, Naldo 90+5/

Keln - Volfsburg 1:0 (0:0)

/Klemens 67/


Štutgart - Bajern 0:1 (0:0)

/Miler 79/

Verder Bremen - Majnc 2:2 (2:0)

/Bragfrede 2, Belfodil 17 - Kvaison 70, Fraj 90+4/

Borusija Dortmund - Hofenhajm 2:1 (0:1)

/Obamejang 60 pen, Pulišić 89 - Ut 20/

Nedjelja:

Hanover - Bajer Leverkuzen (15.30)

RB Lajpcig - Herta (18.00)

Odigrano u petak:

Borusija Menhengladbah - HSV 3:1 (1:0)

/Azar 9, Rafael 74, 79 - Han 53/

TABELA: Bajern 41, Šalke 30, Borusija D. 28, Lajpcig (-1) 28, Borusija M. 28, Bajer (-1) 27, Hofenhajm 26, Ajntraht 26,  Augzburg 24, Hanover (-1) 22, Herta (-1) 21, Volfsburg 19, Frajburg 19, Štutgart 17, Majnc 17, Verder 15, Hamburger 15, Keln 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC