• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Huligani sa derbija dobiće zasluženu kaznu

Autor mondo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će oni koji su izazvali i učestvovali u incidentu na utakmici Parizan - Crvena zvezda dobiti zasluženu kaznu za svoje huligansko ponašanje

 Aleksandar-Vucic-Huligani-sa-derbija-dobice-zasluzenu-kaznu. Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Aleksandar Vučić je ocenio da izgrednici koji su izazvali incidente na nedavno održanom večitom derbiju između Partizana i Crvene zvezde "sigurno nisu došli na utakmicu da gledaju kvalitet fudbala", i naveo da će se videti da li tu ima elemenata i za pokretanje nekih drugih postupaka.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara u Nišu rekao da je dobio izveštaje o tom događaju, da će tu biti još posla i da je bilo još stranaca toga dana koji su imali značajnu ulogu u svim dešavanjima.

"Dobiće zasluženu kaznu za svoje huligansko ponašanje, a videćemo da li je bilo drugih stvari za neke druge postupke i za neke druge kazne", kazao je Vučić.

Kako je rekao "nisu došli da gledaju fudbal" kao što tvrde supruge nekih od njih i dodao da, nažalost, nije u pitanju utakmica kao što je Real – Barselona.

Naveo je da one nisu upoznate sa iskazima koje su ti ljudi dali "a oni nisu baš bili zainteresovani za kvalitet utakmice" i dodao da su u iskazima pokazali da su možda jedno ime od fudbalera umeli da kažu.

Kako je rekao sve se prati i ispituje a odgovarajući na pitanja u vezi reakcije policije na samom stadionu naveo je da postoji neka vrsta nepisanog pravila da se, za manje incidente na istoj tribini, ne meša odmah policija kako ne bi dolazilo do eskaliranja sukoba.

On je, pošto je poznato da je navijač Crvene zvezde i svojevremeno dolazio na utakmice, kazao da to pravilo postoji i još od pre 25 godina "kada je napustio tribinu".

  Vučić je rekao da je bilo određenih propusta, da je trebalo, posebno oni koji prate trržište droge i ono što se tamo dešava, da budu upoznati sa postupcima nekih mafijaških bosova.

Naveo je da to i nije sve baš tako lako i da je "na kraju reakcija bila dobra".

Posebno je pohvalio rad BIA uz ocenu da je uradila dobar posao sa podacima o kojim licima se radi i odakle su došli i ta su lica pohapšena.

"Ne mislim da će lako da dolaze sledeći put i da pokušavaju da u Srbiji naprave bilo kakve nemire", podvukao je predsednik Srbije.

Kako je rekao ovo je bio poslednji signal kako da reagujemo u budućnosti, uz poruku - reagovaćemo oštro i po zakonu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC