• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teo: Da nije bilo povreda, sigurno bi uzeli zlato

Autor mondo.rs

Srpski košarkaš Miloš Teodosić pričao je za "Glas Amerike" o NBA ligi, Los Anđeles Klipersima, reprezentaciji Srbije...

Miloš Teodosić u ekipi Klipersa gradi NBA karijeru. Najbolji evropski plej, koga su sa nestrpljenjem očekivali u najjačoj ligi sveta, imao je peh da se povredio posle samo tri odigrane utakmice, zbog čega je propustio čak 22 meča. Sada se vratio na parket i očekuje da ćenjegov tim igrati bolje u 2018. godini.

"Desila se ta nezgoda da sam doživeo povredu, ali, to je sad iza mene. Imao sam nekih šest-sedam nedelja da se pripremim za nastavak sezone i sve napore koji nas očekuju. Imamo generalno, kao ekipa, mnogo problema sa povredama ove godine... Beverli je završio sezonu, Blejk Grifin i Galinari ne igraju, tako da od jedne stvarno, onako ekipe po mom ukusu, došli smo do problema sa povredama, ali dobro... mislim da ćemo do početka januara biti kompletni, bez Beverlija naravno, i da ćemo početi da pružamo još bolje igre", poručio je u razgovoru za "Glas Amerike" Teodosić.

Navijačima Klipersa pokazao je za kratko vreme da će biti važan "šraf" u ekipi i zbog toga imaju velika očekivanja. Ali, on poručuje da je isključivo koncentrisan na teren.

"Iskreno, trudim se da ne obraćam pažnju na te stvari, držim se malo po strani. Koncentriasn sam da u ovoj prvoj godini odigram što bolje, da pružim što bolje partije i da pomognem ekipi da ima što više pobeda", naveo je srpski košarkaš.

Klipersi su poslednjih sezona uglavnom bili standardni učesnici plej-ofa. Povrede, ali i konkurencija u Zapadnoj konferenciji učinili su da to ove godine nije "gotova stvar".

"Sigurno su povrede mnogo uticale na to, videćemo... I dalje postoji šansa da uđemo u plej-of. Još jedna bitna stvar je da je ove godine Zapad možda najjači u poslednjih ne znam ni ja koliko godina, stvarno je izuzetno jak. Predstoji nam još jedno 55-60 utakmica, da se borimo za doigravanje".

Teodosić je prokomentarisao i razliku između evropske i NBA košarke. Dok neki tvrde da su u pitanju "nebo i zemlja", Teo kaže da nije baš tako.

"Sigurno da je brža košarka, da se ovde igra malo brže i za nijansu fizički jače. Ima razlike ali mislim da generalno nije trebalo ni toliko mnogo vremena da se priviknemo na način igre. Pričao sam i s Bogdanom Bogdanovićem, kome je ovo prva godina i koji je prolazio kroz istu fazu kao i ja, i zaključili smo da nije nešto preterano velika razlika između evropske i ove košarke ovde".

Izvor: MN PRESS

Teodosić zbog povrede nije nastupao letos na Evropskom prvenstvu za Srbiju, koja je osvojio srebro. Smatra da su "orlovi" napravili veliki uspeh.

"Pre svega, jako mi je žao što nisam bio sa ekipom na Eurobasketu, jer i dalje mislim da smo otišli kompletni, da bi imali ogromne šanse, ne mogu da kažem da se 'prošetamo' kroz celo prvenstvo, ali da uzmemo zlato sigurno. Opet, jedan veliki uspeh za sve momke koji su bili tamo i veoma mi je drago da su osvojili medalju. Možda ih je u tom oslabljenom sastavu dosta njih i potcenilo i otpisalo, ali oni su se sjajno borili i napravili sjajan uspeh i sve čestitke", naveo je Teodosić.

Kapiten srpskog tima nada se da će "orlovi" izboriti plasman i na Svetsko prvenstvo 2019. godine.

"Što se tiče Svetskog prvenstva, koje je za dve godine... eto tokom ove i sledeće godine biće ti 'prozori', nažalost igrači koji igraju ovde i većina igrača koji igraju Evroligu ne mogu da igraju, tako da videćemo... Ja se iskreno nadam da ćemo izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, a biće vremena da pričamo o tome", rekao je Teodosić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC