• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šou SMS-a u Bergamu za remi Lacija

Autor mondo.ba

Sergej Milinković-Savić zabio dva gola u remiju Atalante i Lacija pred skautima Mančester junajteda, Čelsija, Barselone i Monaka.

Dva puta bio je Lacio na ivici ponora u Bergamu, ali je na kraju uspio da osvoji bod.

"Nebesko plavi" u posljednjem meču 17. kola Serije A remizirali su 3:3 sa Atalantom, koja je bila bliža trijumfu,  ali nije uspjela da upiše treću pobjedu u posljednje četiri utakmice.

Činilo se da će tako biti poslije pogotoka Iličića sa "bijele tačke"  u 50. minutu, nakon što je Bastos skrivio jedanaesterac.

Iličić penal
Izvor: YouTube

Nešto kasnije Atalanta je mogla i morala da riješi pitanje pobjednika, a nakon što Gomez nije iskoristio grešku Valasa koji mu je poklonio loptu, surovo je kažnjena.

Luis Alberto završio je u 79. minutu ijepu akciju za novo izjednačenje, ovog puta za konačnih 3:3 i treći remi u sezoni.

3-3
Izvor: YouTube

Ipak, najzaslužniji za osvajanje ovog boda je srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić, koji je izvukao Rimljane u najtežem trenutku.

U prvih pola sata fudbalerima Lacija ništa nije polazilo od ruke i Atalanta je povela 2:0 pogocima Kaldare u 19. i Iličića u 22. minutu, ali je SMS dva gola spriječio blamažu Lacija već u prvom poluvremenu.

U samo osam minuta srpski reprezentativac je postigao dva pogotka i probudio "lacijale" iz mrtvih.

Prvo je u 26. minutu pogodio stativu, da bi minut kasnije bukvalno ni iz čega prepolovio prednost Atalante. 

SMS je primio loptu na nekih 40 metara, povukao ju ka šesnaestercu domaćiih, a onda sa nekih 17-18 metara poslao loptu u donji desni ugao golmana Beriše.

SMS Atalanta - Lazio 2-1
Izvor: YouTube

Isti taj ugao pogodio je i u 35. minutu za izjednačenje na 2:2.

SMS gol Atanalnta - Lazio 2-2
Izvor: YouTube

Fenomenalna partija stigla je u najboljem mogućem trenutku i pred najznačajnijom publikom.

Naime mjesta u loži oronulog stadiona "Atleti Azzurri d'Italia" u Bergamu zatražili su skauti Mančester junajteda, Čelsija, Barselone i Monaka kako bi uživo gledali utakmicu 17. kola Serije A.

Iako će snage odmjeriti 22 (i još nekoliko) fudbalera Atalante i Lacija, osnovni razlog za dolazak ove poveće grupe stručnjaka čiji je zadatak procjena na koga treba spiskati milione evra je upravo Milinković-Savić.

Dvadesetvogodišnji momak koji je karijeru počeo u novosadskoj Vojvodini najverovatnije će biti najveća zvijezda predstojećeg zimskog prelaznog roka u Evropi.

Italijanska TV mreža "Mediaset" objavila je da su skauti najmanje četiri bogata evropska kluba među 20.000 prisutnih na utakmici koju je liga izdvojila za "prajm tajm" termin u nedjelju uveče.

Na tribinama stadiona u Bergamu, sigurno ne slučajno, bio je i Fabio Paratiči, sportski direktor Juventusa.

To, međutim, ne tangira mnogo Milinković-Savića koji je na poluvremenu utakmice kada su ga tražili da prokomentariše dva postignuta pogotka pred skautima koji ga gledaju izjavio sljedeće:

„Ovo su dva važna gola, ali ja igram za Lacio i ne zanima me ko je došao da me gleda. Igrač sam Lacija i srećan sam ovdje“, rekao je SMS za „Mediaset“ na poluvremenu utakmice.

O vezisti Lacija, strijelcu sedam golova (računajući ova dva) uz tri asistencije ove sezone, kojeg u svojstvu menadžera zastupa bivši reprezentativac Mateja Kežman, govori se neprekidno od ljetos kada je Juventus razmatrao njegov transfer ali i odustao poslije najave predsjednika "nebesko plavih", Klaudija Lotita, da neće razmatrati ponude niže od 70 miliona evra.

To je bilo ljetos, a trenutno je u Rimu istaknuta cijena od 100 miliona za fudbalera koji u isto vrijeme nije bio pozivan na okupljanja seniorske fudbalske reprezentacije Srbije što je, između ostalog, bio povod za smjenu selektora Slavoljuba Muslina.

"Mediaset" najavljuje da bi štoper Lacija, Stefan de Fraj, takođe mogao da bude interesantan skautima tim prije nego što mu na kraju sezone istekne ugovor.

Iskusni trener Đanpjero Gasperini među prvotimcima ima nekoliko talentovanih igrača, poput Brajana Kristantea, Matije Kaldare, Keibarda Soubacike ili Andree Petanje međutim, poslije dva gola Milinković-Savića jasno je da je njegovo prezime podvučeno crvenom tintom u bilježnicama skauta.

Serija A, 17. kolo:


Verona - Milan 3:0 (1:0)
/Karaćolo 24, Kean 55, Besa 77/

Bolonja - Juventus 0:3 (0:2)
/Pjanić 27, Mandžukić 36, Matuidi 64/

Krotone - Kjevo 1:0 (1:0)
/Budimir 33/

Fiorentina - Đenova 0:0

Sampdorija - Sasuolo 0:1 (0:0)
/Matri 90/

Benevento - SPAL 1:2 (0:0)
/Kremonezi ag. 59 - Flokari 64, 74/

Atalanta - Lacio 3:3 (2:2)
/Kaldara 19, iličić 22, 50 penal – Milinković-Savić 27, 35, Luis Alberto 79/

Subota:

Inter - Udineze 1:3 (1:1)
/Ikardi 15, Lazanja 14, De Paul 60 penal, Barak 77/

Torino - Napoli 1:3 (0:3)
/Beloti 64 - Kulibali 4, Zjelinski 25, Hamšik 30/

Roma - Kaljari 1:0 (0:0)
/Facio 90+4/


Tabela: Napoli 42, Juventus 41, Inter 40, Roma (-1) 38, Lacio (-1) 33, Sampdorija (-1) 27, Milan 24, Atalanta 24, Torino 23, Fiorentina 23, Udineze (-1) 21, Bolonja 21, Kjevo 21, Kaljari 17, Sasuolo 17, Krotone 15, Đenova 14, SPAL 14, Verona 13, Benevento 1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC