Kakva hrabrost: Šta radi ova žena!

Autor:

Žena iz Velike Britanije zna da će beba koju nosi umreti ubrzo po rođenju, ali insistira da trudnoću dovede do kraja i rodi. CIlj joj je da kao "božićni poklon" donira organe drugim bebama kojima je to potrebno i spasi im živote.

0
A- A A+Njeno ime je Hejli Martin, ima 30 godina, i o njoj danas piše svetska štampa.

Kada je bila trudna pet meseci lekari su joj saopštili da beba boluje od retkog genetskog poremećaja i da će umreti ubrzo po rođenju.

Iako su joj lekari savetovali da okonča trudnoću, da bi sebe poštedela stresa koji je čeka, ona je odlučila da trudnoću izgura do kraja i organe svoje bebe donira drugoj, životno ugroženoj deci.

Hejli, iz Hala u Istočnom Jorkširu, saznala je na ultrazvuku u 20 nedelji trudnoće da će beba umreti na porođaju ili nekoliko minuta po rođenju pošto ima retku bolest - bilateralnu bubrežnu ageneziju - zapravo nema bubrege, a ni pluća joj nisu razvijena zbog nedostatka plodove vode.Gospođa Martin i njen suprug Skot (30) nadaju se da će njihovo nerođeno dete živeti kroz živote druge dece koji ovim humanim gestom budu spaseni.


Hejli već ima troje dece od sedam, pet i dve godine.

Nesebična majka, koja će se verovatno poroditi oko Božića, čak je izjavila da će, čim se oporavi od porođaja i sama donirati jedan bubreg, kao uspomenu na bebu Ava Džoj (roditelji su je nerođenu tako nazvali).