• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zato je najskuplji golman svih vremena!

Autor mondo.rs

Kako Ederson doprinosi da Mančester siti bude još brži i opasniji...

Vremenom se iskristalisalo - da bi golman mogao da konkuriše za mjesto u timu Pepa Gvardiole, igra nogom mora da mu bude besprijekorna. Jer, konkretno u Mančester sitiju, od čuvara mreže se ne traži da bude samo da učini sve kako ekipa ne bi primila gol, već da bude igrač, u punom smislu te riječi.

Iako reprezentativac Engleske, Džo Hart nema taj kvalitet i Gvardiola ga se odrekao čim je pretprošlog ljeta stigao na "Etihad".

Poslao je Harta na pozajmicu u Torino, a iz Barselone doveo Klaudija Brava, čije bazične greške i nesigurnosti su zasjenile tu specifičnu vrlinu koju traži katalonski stručnjak, pa je za ovu sezonu morao da traži novo pojačanje.

Izbor je pao na Edersona Moraeša (24) iz Benfike, sa kojim Siti u Premijer ligi prima prosječno 0,5 golova po utakmici i vodi na tabeli sa 52 od moguća 54 boda, čak 11 više od drugoplasiranog Mančester junajteda.

Ederson je "građane" koštao 35 miliona funti, što je najveća cifra ikada plaćena za jednog golmana, ali kada pogledate "kolaž" njegovih poteza sa derbi utakmice protiv Totenhema (4:1), odigrane u subotu, biće vam kristalno jasno zbog čega je cijena bila toliko visoka. Ambiciozni klub riješio je pitanje golmana za narednih mnogo godina...

Twitter Embed Code

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC