• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdan odličan, Bobi igrao manje od sekunde (!?)

Autor mondo.rs

Bogdanoviću je poen nedostajao da izjednači rekord NBA karijere, mada je sve bilo u znaku čovjeka koji privodi kraju nezaboravnu karijeru. S druge strane, Marjanović skoro da je ponižen u Detroitu ove večeri.

Za poen kratak od dosadašnjeg rekorda NBA karijere (19, u pobjedi nad Bulsima u Čikagu 1. decembra), Bogdan Bogdanović morao je da se pomiri sa petim porazom Sakramento Kingsa u posljednjih sedam mečeva.

Dva su im u toj neprijatnoj seriji nanijeli Toronto Reptorsi, prvo u Kaliforniji (87:102), a potom i u nedjelju kasno uveče po našem vremenu u Kanadi (93:108) gdje se, kao i uvijek kada gostuje neki NBA tim sa srpskim košarkašem, okupio veliki broj naših sunarodnika.

A, kada je trener "kraljeva" Dejv Jerger odlučio da povuče najstarijeg igrača lige, Vinsa Kartera, na klupu za rezerve u finišu meča, kompletna dvorana ustala je i ovacijama ispratila svoju legendu sa vjerovatno posljednje utakmice koju će odigrati u Torontu.

Karter (40), kojeg su tada tek tri godine stari Reptorsi draftovali kao prvog pika 1998. godine, proveo je šest sezona u Torontu i zauvijek osvojio srca jedne od najvjernijih publika u ligi.



Ako je zaista posljednji put doputovao u Toronto kao NBA košarkaš, ostaće upisano da je za 25 minuta na parketu postigao četiri poena, uz dva skoka, dvije asistencije, ukradenu loptu i tri blokade. "Air Canada", što je nadimak koji je posljedica Karterovog odraza i nastupa za (tada) jedan od dva kanadska tima u ligi, pet od osam Ol-star selekcija zaslužio je kao igrač Toronta.

Bogdanović je kao rezervista igrao 29 minuta ubacio tri od tri pokušaja za dva i četiri od sedam za tri poena (18 poena ukupno, uz tri skoka, pet asistencija, ukradenu i dvije izgubljene lopte), ali u određenim situacijama nije dobio pristojan kriterijum kod sudija, kao ni ostali košarkaši Sakramenta, koji su izveli samo osam slobodnih bacanja na utakmici.

Bogdan
Izvor: YouTube



Toronto (20-8) ima daleko bolji skor od Sakramenta (9-20), ubedljivo je dobio i prvi duel u sezoni, djelovalo je da taj tim ove večeri može da se odlepi u bilo kom trenutku (što se i dogodilo u 3. četvrtini) ali daleko od toga da su Kajl Lauri (16, 5 sk, 7 as), Demar Derozen (21, 5 as), Jonas Valančijunas (13, 16 sk), Norman Pauel (14, 5/5 iz igre) igrali tako perfektnu odbranu i jednako neuhvatljiv napad da su zaslužili da izvedu 20 slobodnih bacanja više od rivala.

Toronto je, inače, "najgori" domaćin u NBA ligi ove sezone sa skorom 11-1.

Nešto kasnije, Detroit Pistonsi pobijedili su Orlando Medžik kao domaćini rezultatom 114:110, a trener Sten Van Gandi pružio je Bobanu Marjanoviću manje od sekunde!

Dobro ste pročitali...

Naime, kada je Redži Bulok pogodio trojku na asistenciju Iša Smita na dvije sekunde prije kraja prvog poluvremena za 60:43, Džonatan Simons pokušao je za kratko vrijeme da uzvrati, ali je napravio grešku i izašao sa loptom u aut pruživši domaćinu šansu da osmisli napad za sedam desetinki.

Van Gandi se tada sjetio da na dnu klupe ima 222 centimetra visokog košarkaša kojeg je uveo u igru osam puta od starta sezone, tako da je Marjanović uveden da pokuša iz odbojke da se upiše u strijelce ali za to nije imao ni pun sekund.

Nije uspio.

(zaslužuje li Bobi bolje od euforije kada ulazi u igru?)

Na istom meču, hrvatski košarkaš Mario Hezonja pogodio je osam trojki iz 12 pokušaja za rekord karijere od 28 poena i dospio na mnoge naslovnice u SAD i šire.

Mario
Izvor: YouTube



Rezultati:

Toronto - Sakramento 108:93
/Lauri 16, 5 sk, 7 as - Bogdanović 18, 3 sk, 5 as/

Detroit - Orlando 114:110
/Bulok 20, 5 sk - Hezonja 28, Vučević 24/

Bruklin - Indijana 97:109
/Krab 17, 3 sk - Oladipo 26, 7 sk, 3 as/

Vašington - Klivlend 99:106
/Bil 27m 5 sk, 5 as - Džejms 20, 12 sk, 15 as/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC