• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan kad je Ronaldo bio "Mister NO" za BiH (VIDEO)

Autor mondo.ba

Na današnji dan, 1996. godine, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je odigrala prijateljski meč sa selekcijom Brazila...

  "Zmajevi" su 18. decembra 1996. godine. pod vođstvom selektora Fuada Muzurovića bili gosti "karioka" u Manausu, gradu u amazonskoj džungli koji je ljubiteljima stripa ostao u sjećanju kao mjesto boravka slavnog junaka Džerija Drejka, mnogo poznatijeg kao Mister NO.

Ekipa koju je tada na terenu predvodio aktuelni sportski direktor Bajerna iz Minhena Hasan Salihamidžić pružila je pristojan otpor brazilskim zvijezdama, među kojima su bili i Đalminja, Ronaldinjo i Ronaldo Nazarija da Lima.

Upravo je "pravi" Ronaldo, kako su stariji ljubitelji fudbala "krstili" Brazilca da bi napravili razliku u odnosu na Portugalca Kristijana, presudio je fudbalerima BiH i to "bombom" u 67. minutu iz slobodnog udarca za slavlje oko 20.000 gledalaca.

...
Izvor: YouTube

Podsjetimo, gotovo identičan tim, čiji je selektor bio Mario Zagalo, godinu i po dana kasnije je na Mundijalu u Francuskoj stigao do finala, gdje je poražen od domaćih "trikolora" poslije maestralne partije Zinedina Zidana.

BRAZIL: Zeti, Kafu, Gonkalves, Kruz, Roberto (Žunior 73,), Konseisao (Rikardinjo I 46.), Leandro, Denilson, Đalminja (Rodrigo 73.), Đovani (Oseas 77.), Ronaldinjo. Selektor: Mario Zagalo.

BiH: Dedić, Geca, Pintul, Ramčić, Kapetanović, Glavaš (Dadić 78.), Begić (Musić 62.), Beširević, Šabić (Turković 70.), Bolić, Salihamidžić (Osmić 78.). Selektor: Fuad Muzurović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC