• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kup Njemačke: Nastasić uspješniji od Jojića

Autor mondo.ba

Šalke je savladao Keln (1:0) golom Maksa Majera i izborio plasman u četvrtfinale Kupa Njemačke, gdje će nastupati Majnc, trećeligaš Paderborn i Volfsburg, koji je u produžecima slavio u Nirnbergu (0:2).

Dvoboj srpskih internacionalaca iz Šalkea (Matija Nastasić) i Kelna (Miloš Jojić) u osmini finala njemačkog kupa pripao je defanzivcu domaćeg tima iz Gelzenkirhena.

Iako su "jarčevi" bili u podređenom položaju u najvećem dijelu susreta, kapitullirali su tek u 63. minutu nakon centaršuta iz kornera.

Pogodak i to glavom postigao je jedan od najnižih u timu iz Gelzenkirhena Maks Majer, koji je snalažljivo „lobovao“ golmana Kelna Tima Horna za veliko slavlje navijača „kraljevsko plavih“...

Majnc je do četvrtfinala stigao poslije preokreta „iz dvojke u keca“ u dvoboju sa Štutgartom (3:1), koji je imao vođstvo i penal pri rezultatu 0:1, ali Denis Aogo nije uspio da ga pretvori u gol.

To je dalo krila domaćinu, koji je preko rezerviste Emila Bergrena kreirao preokret. Najprije je Danac postigao izjednačujući pogodak, a potom i asistirao Francuzu Abdulu Dijalu, da bi u nadoknadi vremena prolaz među osam najboljih „ovjerio“ Suat Serdar.

U četvrtini finala Kupa Njemačke nastupaće i trećeligaš Paderborn, koji je minimalcem eliminisao člana „Cvajte“ Ingolštat, a gol odluke postigao je Ben Zolinski u 56. minutu.

U Nirnbergu je favorizovani Volfsburg tek u produžecima slomio žilavog domaćina, inače drugoligaša i to pogocima Feliksa Udokaija u 96. i Danijela Didavija u 120. minutu.

Svakako najveći derbi, ne samo ove faze takmičenja već njemačkog fudbala, biće odigran u srijedu u Minhenu, gdje će Bajern dočekati branioca trofeja Borusiju iz Dortmunda.

DFB Pokal, osmina finala

Majnc - Štutgart 3:1 (0:1)

/Bergren 62, Dijalo 71, Serdar 90+3 - Gentner 41/

Paderborn - Ingolštat 1:0 (0:0)

/Zolinski 56/

Nirnberg - Volfsburg 0:0 (u produžecima 0:2)

/Udokai 96, Didavi 120/

Šalke - Keln 1:0 (0:0)

/Majer 62/

Srijeda

Borusija Menhengladbah - Bajer Leverkuzen (18.30)

Verder Bremen - Frajburg (18.30)

Bajern - Borusija Dortmund (20.45)

Hajdenhajm - Ajtraht Frankfurt (20.45)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC