• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Super Mario" se vratio kući

Autor mondo.rs

Nemački golgeter Mario Gomez ponovo će zaigrati za Štutgart

Mario Gomez napustio je Volfsburg i potpisao je ugovor sa bivšim klubom Štutgartom do juna 2020. godine.

Nemački golgeter odlučio je da se vrati u klub u kojem je doživeo najveće uspehe u karijeri, a ceo transfer iznosi 3,5 miliona evra.

On je za Štutgart igrao od 2003. do 2009. godine, dao je 87 golova, a potom je za tadašnji rekord u Nemačkoj, 35 miliona evra, prešao u Bajern. Sa Štutgartom je u sezoni 2006/2007 stigao i do titule u Bundesligi, kada je proglašen i najboljim igračem, a takođe je debitovao i za seniorski reprezentativni tim Nemačke.

"Oduševljen sam što se vraćam kući, tamo gde je sve počelo. Poslednjih dana sam shvatio koliko žarko želim da se vratim u Štutgart, klub u kojem sam odrastao i proveo najlepše vreme, i osvojio neočkievanu titulu. Radujem se klubu, gradu, ljudima i mojoj porodici. Jedva čekam da ponovo zaigram za Štutgart", poručio je "Gospodin pouzdani", odnosno "Super Mario".

Fudbaler, koji je kao tinejdžer stigao u Štutgart, naveo je da se nada da će mu matični klub pomoći da sa reprezentacijom otputuje na Mundijal u Rusiju.

"Znam da su očekivanja velika, ali to je za mene novi izazov. Portudiću se da u drugom delu Bundeslige odigram dobro i da pokušam da izborim mesto u reprezentaciji za Svetsko prvenstvo", rekao je Gomez.

I trener Štutgarta Hanes Volf nije krio zadovoljstvo zbog dolaska iskusnog igrača.

"Oduševljen sam zbog potpisa Gomeza. Učinićemo sve što je moguće da se tokom zimske pauze brzo integriše u tim. Veoma se radujemo saradnji sa Marijom i verujem da nam može pomoći da ostvarimo dobre rezultate u drugom delu sezone", poručio je šef struke Štutgarta.

Gomez (32) je tokom karijere nastupao i za Fiorentinu i Bešiktaš kao pozajmiljeni igrač, dok je za reprezentaciju Nemačke odigrao 71 meč i postigao 31 gol. On je sa "pancerima" osvojio treće mesto na Mundijalu 2010. godine i igrao finale na Evropskom prvenstvu dve godine ranije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC