Svjetski i evropski šampion ima i filmskog Oskara

Autor:

Nekadašnji fudbaler Čelsija i Olimpika iz Marseja, Frank Lebef glumio je u Oskarom nagrađenom filmu iz 2015. godine „Teorija svega“ (The Theory of Everything) režisera Džejmsa Marša.

Nekadašnji reprezentativac Francuske, koji je sa „trikolorima“ postao šampion Evrope i svijeta, glumio je švajcarskog ljekara u filmu o životu Stivena Hokinga, slavnog naučnika.

To mu nije ni prva, ali ni posljednja uloga jer je u svijet „sedme umjetnosti“ ušao još dok je aktivno igrao fudbal 2001. godine. Tada je bio član Marseja, nakon kojeg je prešao u Al-Sad, pa onda i Al Vakrah, gdje je i završio karijeru 2005. godine.

Prva uloga mu je bila u filmu „Biranje strane“ (Taking Sides), režisera Ištvana Saba, potom se pojavio u jednoj francuskoj TV seriji, a bio je i dio filma Fudbal: Princ od snova 2007. godine koji je režirao Erik Lajbe.

Glumio je u još nekoliko francuskih ostvarenja prije nego je dobio priliku da zaigra u filmu o životu slavnog Stivena Hokinga, koji je i nagrađen kipićem američke akademije.

Taj film je Lebeuf otvorio vrata u SAD, pa se bivši francuski fudbaler pojavljivao i u filmovima „Elis“, „Osmi grijeh“ i TV seriji „Raj za kampovanje“ u Francuskoj.

Takođe je dobio i ulogu u filmu „Karavađo i moja majka papa“, koji se nalazi u post produkciji i trebao bi krenuti u bioskope početkom 2018. godine, a režirao ga je Gledis Florense.

S obzirom na to da je mjesto stanovanja prebacio u SAD, Lebeuf radi i kao gost komentator za najveću sportsku mrežu na svijetu ESPN.

Ljubav prema glumi, i novi životni poziv - pretpostavljamo prihvatio je zbog braka sa glumicom Krislor Nole, koja vjerovali ili ne, ima manje snimljenih uloga od supruga, prenio je portal „N1“.

Ostale vijesti