• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ubedljivim porazom završio evro priču

Autor mondo.rs

Lokomotiva Kubanj održala košarkaški čas crno-belima u 10. kolu Evrokupa

 Partizan ubedljivim porazom završio evro priču Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana okončali su evropsku priču ove sezone, i to ubedljivim porazom. Crno-belima je na gostovanju u 10. kolu Evrokupa Lokomotiva u Krasnodaru održala košarkašu lekciju.

LOKOMOTIVA - PARTIZAN 99:64 (22:18, 32:10, 29:18, 16:18)

Partizanu je to bio deveti poraz ove sezone u Evrokupu, uz samo jednu pobedu, u trećem kolu na gostovanju Bilbau, pa prvi deo takmičenja završava na poslednjem mestu tabele grupe C.

Na drugoj strani tim Saše Obradovića izborio je plasman u Top 16 fazu bez ijednog poraza. Ostvarili su svih 10 pobeda i kao najuspešniji nastavljaju takmičenje u Evropi.

Crno-beli parirali su domaćinu samo jednu četvrtinu, a nakon toga Lokomotiva je u potpunosti preuzela inicijativu i pred svojim navijačima u velikom stilu okončala prvu fazu takmičenja u Evrokupu.

Predvodili su ih Pavel Antipov sa 21 poenom, od čega pet trojki iz osam pokušaja i Mardi Kolins, koji je upisao 13 pogodaka.

Kod Partizana najefikasniji je bio Vanja Marinković sa 15 poena, odnosno pet trojki, a kapiten Novica Veličković i Najdžel Vilijams-Gos bili su jedini uz njega koji su upisali dvocifreni učinak - po 11 pogodaka.

U grupi C već je poznato da su uz Lokomotivu plasman u Top 16 fazu izborili i Lijetuvos Ritas, Alba i Limož. Pored Partizana takmičenje je završila i ekipa Bilbaa, kao petoplasirana u grupi C.

Top 16 faza u Evrokupu startuje odmah posle Nove godine, 3. januara. Igraće se šest rundi, do 7. feberuara, a mesec dana kasnije startovaće plej-of (6. marta). Početak finalne serije zakazan je za 10. april.

LOKOMOTIVA: Kolins 13, 5as, Antipov 21 (šut za tri 5/8), Reglend 2, 6as, Lejsi 5, Ivljev 2, Ilnickij 6, Hvostov 3, Elegar 5, Bab 9, Kulagin 11, 6sk, 4as, Kvoli 11, Brokhof 11.

PARTIZAN: Miler 7, 4as, Vilijams-Gos 11, 6as, Aranitović, Jovanović, Marinković 15 (šut za tri 5/6), 4sk, Tanasković 4, 3sk, Veličković 11, 3as, Pecarski 5, Gavrilović 6, Andrić, Šalić 5, 5sk.


TOK MEČA

PRVA ČETVRTINA

Partizan se dobro držao u prvoj deonici. Posle 5:2 domaćina, trojkom Vanje Marinkovića i bacanjima Strahinje Gavrilovića preokrenuo je na 7:5. Međutim, crno-beli su napravili nekoliko vezanih grešaka u napadu, što je Lokomotiva kaznila i napravila seriju 9-0 (16:7).

Na seriju domaćina, uzvratio je Partizan svojom serijom 8-0. Sve pogotke dali su Gavrilović i kapiten Novica Veličković (po četiri), za 15:17. Imali su crno-beli šansu za izjednačenje, ali se Aranitović zaleteo i napravio faul u napadu. Lokomotiva je potom postigla poen, da bi Veličković uzvratio trojkom!

Kraj četvrtine - 22:18.

DRUGA ČETVRTINA

Lokomotiva otvara četvrtinu serijom 6-0. Partizan mnogo promašuje... Na svu muku, Trevor Lejsi je pogodio "trojku" za domaćina - najveća prednost 31:18. Ali, Vilijams-Gos uzvraća na isti način i prekida seriju "Lokosa".

Lokomotiva je potpuno preuzela kontrolu nad utakmicom, već je ubedljivih 41:23. Košarkaši Partizana su napravili bezbroj grešaka, odbrana kao da ne postoji. Razlika se povećava iz napada u napad. Kraj poluvremena - 54:28. Gotovo 30 razlike posle prvih 20 minuta! Drugu četvrtinu Lokomotiva je dobila 32:10!

Učinak crno-belih u prve dve četvrtine: Veličković 7 poena, Gos i Gavrilović po 6. Šut za dva 31,6% (6/19), šut za tri 42,9% (3/7), slobodna bacanja 7/8. Izgubljene lopte - 11.

TREĆA ČETVRTINA

Antipov sa pet poena u nizu brzo po dolasku sa odmora odveo je Lokomotivu na "30 plus", odnosno do najveće razlike na meču - 59:28, ali su Vanja Marinković (trojka), Veličković (2+2) i Vilijams-Gos (trojka) uspevali da sačuvaju Partizan od potpunog debakla - 63:38.

Nisu dugo uspevali u tome crno-beli, jer je razigrani domaćin opet "dodao gas" i serijom 10:0 za dva minuta stigao do prednosti od 39 poena (78:39). Patrik Miler je u finišu trećeg perioda zasijao na terenu sa pet vezanih poena, ali se to nije odrazilo na rezultat.

Lokomotiva vodi 83:46 posle 30 minuta igre. Treću četvrtinu rešili su u svoju korist rezultatom 29:18.

ČETVRTA ČETVRTINA

Partizan postiže prvi koš u poslednjoj deonici na isteku petog minuta. Vanja Marinković je pogodio za tri posle serije promašaja Beograđana. Za to vreme Lokomotiva je upisala 11 poena i samo povećava razliku (94:49). Crno-beli, uprkos tome što jedva čekaju da se agonija završi, ipak se trude. Serija 10-3... (59:97). Lokomotiva dobija meč rezultatom 99:64, a Partizan dobija poslednju četvrtinu 18:16

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC