• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokeza: Muslin misli da Sergej i Adem ne znaju

Autor mondo.rs

Prvi čovek FSS kaže da mu je Muslin, nakon odgledane utakmice Nica - Lacio 1:3, rekao da je Milinković-Savić bio najgori na terenu iako je dao dva gola.

 Kokeza o Muslinu, Milinković-Saviću i Ljajiću Izvor: MN PRESS

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, u intervjuu za "Informer", još jednom se osvrnuo na smenu Slavoljuba Muslina i najavio da će poštovati stav sportskog direktora Gorana Bunjevčevića koji se zalaže za to da Mladen Krstajić bude trajno rešenje na klupi "orlova".

"Imali smo ozbiljna mimoilaženja u pogledu budućnosti srpskog fudbala. Prihvatio sam stav direktora Bunjevčevića da na pravom mestu Milinković-Savić, a onda i Živković, Radonjić, Veljković i Dmitrović moraju da odigraju barem nekoliko minuta za 'A' reprezentaciju. Samo zato da bismo ih sačuvali i stavili tačku na spekulacije hoće li neko od njih otići da igra za Crnu Goru, Sloveniju, Makedoniju… Da nam se nikad više ne dogodi 'Slučaj Marko Arnautović'", rekao je Kokeza za "Informer" i dodao:

"Možemo selektor i ja da se volimo ili ne volimo, ali ti momci su budućnost srpske reprezentacije i možda će u narednih deset godina biti nosioci tima".

Prvi čovek srpskog fudbala kaže da mu je Muslin demantovao spekulacije o tome da je nedisciplina razlog zbog kojeg as Lacija, Sergej Milinković-Savić nije pozivan tokom kvalifikacija već da je to bilo - fudbalsko neznanje.

"Direktno sam pitao da li je s njima problem fudbalski ili neudbalski. Da li Adem i Sergej zbog nekorektnog ponašanja nisu u prvom planu... Dobio sam odgovor da je jedini razlog zbog kog ih ne poziva fudbalski. Da njih dvojica kvalitetom, načinom igre i znanjem nemaju šta da traže među 20 igrača reprezentacije", ispričao je Kokeza i dodao da Muslin nije promenio stav prema mladom fudbaleru ni nakon što ga je gledao uživo na utakmici Lige Evrope između Nice i Lacija (1:3).

Polularni SMS je na tom meču postigao dva gola, ali...

"Ni dan-danas ne razumem selektorovo objašnjenje. Uglavnom, njegovo mišljenje bilo je da je Sergej bio jedan od najgorih igrača na terenu u tom susretu. Ne znam šta više od toga da kažem".

U opširnom intervjuu, rekao je da je primetio da u poslednja dva okupljanja "orlova" pred smenu Muslina atmosfera nije bila kao pre, da je, lično, želeo Dragana Stojkovića Piksija na kormilu tima, ali da to nije bilo realno i da je potom uvažio Bunjevčevićev stav da bi Krstajić trebalo da ostane.

Dodao je i da se tokom turneje u Kini i Južnoj Koreji uverio da Krstajić i fudbaleri imaju izuzetan međusobni odnos.

Kokeza je rekao i da se na sastanku sa starijim igračima u reprezentaciji dogovorio da ekipi pripadne 40 odsto zarade od plasmana na Mundijal u Rusiju, što će uz zarađene premije za pobedu nad Gruzijom u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici iznositi ukupno 45 odsto prihoda FSS. Naglasio je da je timu ostavljeno da sam odluči kako će novac biti podeljen, a dodao je i da će pet odsto prihoda biti prosleđeno zaposlenima u Savezu.

"Od preostalih 50 odsto planiramo kupovinu poslovno-administrativne zgrade, kako bi se Savez posle toliko godina konačno skućio", rekao je Kokeza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC