m:tel uplatio blizu milijardu maraka poreza

Autor:

U godini na izmaku u kojoj je obilježeno 20 godina poslovanja i 10 godina poslovanja pod m:tel brendom, kompanija Mtel dobila je još jedno priznanje – Plaketu za odgovornog poreskog obveznika u sektoru telekomunikacija i IT-a.

0
A- A A+
Lopičić Foto: m:tel

Generalnom direktoru kompanije Marku Lopičiću, plaketu je uručila Željka Cvijanović, predsjednica Vlade Republike Srpske, na događaju upriličenom u organizaciji Vlade RS i Unije udruženja poslodavaca RS.

Govoreći o nužnosti razvoja privrede koja je preduslov punjenja budžeta, generalni direktor kompanije Marko Lopičić je izjavio:

„U proteklih deset godina, od privatizacije Telekoma Srpske do danas, m:tel je platio ukupno 948 miliona maraka poreza. Od toga 508 miliona KM indirektnih, a 440 miliona KM direktnih poreza. Time svakako utičemo na makroekonomske tokove, razvoj tržišta i razvoj društva uopšte.“

Kompanija koja svojim uslugama povezuje korisnike sa svijetom i kontinuirano ulaže višemilionske iznose u razvoj IT strukture, jedan je od ključnih pokretača domaće privrede i kreatora digitalnog društva budućnosti.

Uz čestitku predstojećih praznika u kompaniji ističu da m:tel korisnike u novoj godini očekuju sigurnost, kvalitet, optimalne cijene, optička mreža i unapređena ponuda sa pojednostavljenom strukturom usluga.

„Nadam se da ćemo u godinama koje dolaze još više puniti budžetske kase, jer će to značiti da uspešno poslujemo i doprinosimo kvalitetu života građana.“ istakao je Lopičić.

Tagovi:

Ostale vijesti