Koliko često se viđate sa partnerom?

Autor:

Stručnjaci kažu da ako ste tek započeli vezu ne bi trebalo da preterujete.

0
A- A A+

Kad upoznate nekog novog, teško je odoleti potrebi da svaki budan trenutak u toku dana provedete zajedno. A i kad niste zajedno... telefon ne ispuštate iz ruku.

Ali, stručnjaci kažu da bi trebalo da nekako suzbijete taj entuzijazam i da se viđate samo dva puta nedeljno.

"Važno je da se držite tog 'rasporeda' koji podrazumeva viđanje dvaput nedeljno da biste imali dovoljno vremena da vam se slegnu utisci i da bi vaše prave emocije mogle da izbiju na površinu", kaže psihijatar Skot Kerol.

"Duboka osećanja su važna jer će vam ona pomoći da sagledate novog partnera na pravi način, tako da ne previdite neke moguće probleme."

Ako se viđate svakog dana, vaša osećanja biće pojačana tim uzbuđenjem, tako da nećete moći da procenite kako se realno osećate.

Sa tim stavom slaže se i dr Set Mejers, klinički psiholog koji smatra da ne bi trebalo da požurujemo stvari.

"Iako naravno ima veza koje opstaju i ako partneri na samom početku provode svaki slobodan trenutak zajedno, to u najvećem broju slučajeva nije 'formula' koja vodi u dugu, stabilnu vezu", objasnio je dr Mejers za Psychology Today.

"Problem je što suviše česta viđanja na samom početku veze stvaraju iluziju bliskosti i povezanosti, čak i 'zavisnosti', iako svi mi znamo da su nam potrebni meseci, pa i godine da bismo zaista upoznali nekoga."

Ipak, svaki par ima svoju dinamiku, za neke, viđanje samo dva puta nedeljno je nezamislivo, jer misle da ne bi mogli ni da se zaljube u tom slučaju. A opet, ima i onih koji vole da stvari idu polako, svojim tokom. Šta vi kažete?


Ostale vijesti