CNN: Srbija druga najdestinacija za 2018!

Autor:

Američka TV mreža Si-En-En (CNN) proglasila je Srbiju drugom turističkom destinacijom na svetu koju treba posetiti u 2018. godini!

CNN: Srbija druga najdestinacija za 2018! Foto: Mondo/ Goran Sivački

Tome je doprinelo mnoštvo aktivnosti koje je Turistička organizacija Srbije (TOS) sprovela u 2017. godini, a tiču se intenzivne promotivne i marketinške kampanje na globalnim turističkim tržištima.

Medijska kampanja emitovana je na globalnim mrežama BBC World i Eurosport, a promotivni spot u trajanju od 30 sekundi prikazan je preko 600 puta u zemljama Evrope i u SAD.

Uz akcenat na letnju i zimsku turističku sezonu, ovu aktivnost pratila je i digitalna promocija na portalima ovih mreža.

Promotivne aktivnosti nastavljene su na britanskom TV Channel 5, a u toku je i emitovanje spotova o lepotama Srbije na Travel Channelu.

Objavljeni su članci i reportaže u najpoznatijim medijima kao što su: britanski "Gardijan" i "Independent", američki "Vog" i "Konde Nast Traveler", italijanski "La Republika" i "Korijere de la Sera", ruski National Geographic i Komsomoljskaja pravda, francuski Madam Figaro i "Parizien", nemački Freie Presse, Hamburger Abend Blatt i Berliner Morgen Post, a emitovana je i radio kampanja na BBC Radio 4 i Radio 6.

TOS je organizovala i veliki broj posebnih prezentacija i događaja, promocija i radionica za poslovne partnere, kao i studijska putovanja za 140 inostranih novinara iz najpoznatijih svetskih novinarskih kuća poput "Njujork tajms", "Vog", USA Today, National geographic, "Čikago tribjun".

Studijska poseta američkih blogera Srbiji, kao i aktivnosti u vezi sa tom posetom na blogovima i društvenim mrežama, donele su 61. godišnju zlatnu nagradu "Adrian", najveću i najprestižniju nagradu za kampanju "Balkan Blogger Bash".

Tagovi:

Ostale vijesti