• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta voze Ronaldo, Mesi, Bufon i ostali? (FOTO)

Autor mondo.rs

Neki fudbaleri su primorani da voze i više stotina konja, dok drugi to rade iz čistog zadovoljstva

Najpoznatiji fudbaleri leže na gomili para, koje, hteli ne hteli, moraju da troše i na skupocene igračke. A postoji li bolja igračka od "autića"? Da vidimo šta najskuplje muške noge vole da gaze…

Audi ima sponzorske ugovore sa nekoliko najpoznatijih evropskih klubova. Pored Partizana, nemački proizvođač ima saradnju i sa Realom, Barselonom i, očekivano, Bajernom iz Minhena.

Dva bavarska giganta sarađuju već 15 godina. U aktuelnoj sezoni najpopularniji model je "RS6 Avant". Sa V8 motorom koji razvija 560 KS ovo je jedan od najboljih sportski karavana na svetu i službeni je automobil Humelsa, Boatenga i Alkantare.

Model Q7 je takođe popularan, ali ne koliko u Španiji. Tamo je čak 14 fudbalera Reala i 11 fudbalera Barselone izabralo ovog "terenca".

Jedan od najvećih ljubitelja četvorotočkaša među fudbalerima je Kristijano Ronaldo. U svojoj kolekciji on ima "ferarije", "lamborginije" kao i Bugatijeve modele "širon" i "vejron". Ove godine njegov službeni model je jedan ozbiljni "sportista" – "audi RS7 sportbek performans", koji do 200 na sat stiže za samo 8,4 sekunde.

Ronaldov katalonski rival, Lionel Mesi, takođe voli fine mašine. I on je viđen za volanom "bugati vejron super sport", "rejndž rovera sport", "audija A8", kao i "pagani huajre".

Fudbaleri najpopularnijeg italijanskog kluba ove godine imaju "Jeep" na svojim dresovima, a zna se da je legenda ovog kluba Đanluiđi Bufon nikad nije marila za "ljute mašine". Sad "mora" da vozi "džip rengler", a veliki je ljubitelj i malog "fijata 500".

Za razliku od njega golman Totenhema i francuske reprezentacije, Hugo Loris ima lepu kolekciju sa "mercedesom G klase" na čelu. I drugi golmani londonskih klubova vole skupe mašine – Čelzijev Kurtoa vozi "aston martin venkviš", dok Vest Hemov Džo Hart preferira veće mašine.

On je letos bio u centru pažnje kada je njegov "rejndž rover", vredan 100.000 evra, bio ukraden. Policija je ubrzo pronašla vozila, a Hart je bio najsrećniji kada otkrio da lopovi nisu pipnuli njegovu bogatu kolekciju CD-ova sa rep muzikom.

Evo galerije deset najpopularnijih automobila među fudbalerima koji igraju na Ostrvu, koju predvodi upravo jedan "rejndž rover" – i to najmanji "ivok".

Izvor: JBR Capital

Druga strana medalje

Skupocene i moćne mašine sa sobom nose i veliku dozu rizika, jer treba obuzdati toliku ergelu konja. Zato i ne čudi što su mnogi fudbaleri učestvovali u brojni saobraćajnim nezgodama. Tako je Ses Fabregas slupao "mercedes SL55 AMG", Arturo Vidal "ferari 458", a Mario Baloteli "audi R8". Vejn Runi je u sudarima oštetio čak tri svoja automobila – "aston martin", "rejndž rover" i "kadilak eskalejd".

Ipak, "šampion" je Kristijano Ronaldo koji je u svojim mančesterskim danima slupao skupoceni "ferari 599 GTO" tako što je izgubio kontrolu nad vozilom pri brzini od preko 300 kilometara na sat.

A preko bare…

Kako naš "fudbal" nije toliko popularan u SAD, ovde ćemo pomenuti nekoliko (sadašnjih i bivših) NBA igrača koji su vozili neke vrlo zanimljive modele.

"Kralj" Lebron Džejms u svojoj kolekciji ima jedan "ševrolet kamaro SS". Sam po sebi "kamaro" nije neka ekskluziva, ali Lebronov model je jedinstven jer je skroz beo.

NBA legenda Šekil Onil ima u svojoj kolekciji "kadilak eksalejd" sa posebnim "Supermen" elementima, kao i jedini na svetu "mercedes S klase" s četvoro vrata.

Izdvojićemo još dva "preterivanja" od strane Lebronovih saigrača - Džej Ar Smitovo armirano vozilo, kao i kamion bivšeg "konjanika" Krisa Andersona.

Pogledajte galeriju:

Za kraj smo ostavili priču o još jednom fudbaleru, ali ovog puta reč je o američkoj "verziji" ovog sporta. Reč je o Alfredu Morisu, članu Dalas Kaubojsa.

On je ponosni vlasnik jedne "mazde 626" iz 1991. godine koju je dobio na poklon dok je još bio na koledžu. I umesto da je da u staro gvožđe, kao velika većina njegovih kolega, Moris ju je obnovio tako da izgleda kao da je upravo sišla sa proizvodne trake.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC