A posle dočeka Nove godine...

Autor:

...vreme je za "akciju"! Drugi januar je najpopularniji dan za začetak bebe, i baš te večeri milioni parova će pokušati da začnu.

0
A- A A+

Interesantno - nova studija je pokazala je 2. januar najpopularniji dan u godini za začetak bebe, kao i da će milioni parova u 22:36 časova uživati u seksu, uz nadu da će za devet meseci postati roditelji.

Naime, najviše dece u svetu rodi se 26. septembra, što je 38 nedelja nakon 2. januara, a to je prosečno vreme trajanja trudnoće.

Stručnjaci za plodnost, doduše, navode pomalo banalan razlog zašto je ovaj dan tako popularan - roditelje žele da se beba rodi u septembru i bude najstarija u razredu. Drugi razlozi su malo razumniji: roditelji uživaju u zajedničkom vremenu pre nego što se vrate poslovima nakon praznika, a mnogi smatraju da je seks najbolji lek za mamurluk, pa je to razlog za "akciju" 2. januara.

Sioban Frigard, osnivač Channel Mum, kaže da parovi koji već neko vreme žele bebu, pokušavaju gotovo sve da to i ostvare.

"Iako ne postoji mnogo naučnih dokaza da nešto pomaže, neki naši klijenti se zaklinju da im je ovo pomoglo da dobiju bebu. U svakom slučaju, sve dok se zabavljate, vredi probati", kaže Frigard o nekim neobičnim metodama koje navodno pomažu.

Naime, istraživanje Channel Mum je pokazalo da je 71 odsto parova probalo neke neobične metode kako bi povećali šanse da žena ostane u drugom stanju. Na primer, neki tvrde da im je pomoglo to što su nosili čarape tokom odnosa, a 1.500 majki tvrdi da im je pomoglo to što su jele crnu čokoladu svakog dana.

Oko 32 odsto njih kaže da je sok od ananasa pomogao da postanu roditelji, dok je oko 15 odsto njih pokušalo da spava u potpunom mraku, uz isključene sve uređaje, pa čak i Wi-Fi.

Najpopularniji metod, koji je probalo čak 58 majki je da nakon odnosa drže noge u vazduhu i najmanje tri minuta imitiraju vožnju bicikla.

Još jedan popularan metod je obrnuta psihologija, odnosno pretvaranje da ne želite bebu i da ne razmišljate o tome tokom odnosa. Kažu da je dve trećine ispitanih parova reklo da im je baš to pomoglo.

Tagovi:

Ostale vijesti