MONDO BRIFING: Želje političara i skuplji prasići

Autor:

Donosimo vam pregled štampe za 3. januar 2018. godine.

MONDO BRIFING: Želje političara i skuplji prasići Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Hrabra mrvica nije plakala

Beba pronađena u kontejneru vijest koja je juče potresla BiH. Naime, u sarajevskom naselju Koševo policajac je tokom novogodišnje noći pronašao bebu staru tek nekoliko dana u kontejneru punom smeća. „Nisam mogao vjerovati šta vidim, samo sam je čvrsto zgrabio da je izvučem iz smetljarnika. Nije plakala, gukala, ništa… Obgrlio sam je rukama i umotao da je zagrijem“, kaže Adnan Turčalo jedan od policajaca koji je pronašao bebu po pozivu savjesnog građanina, piše današnji Dnevni Avaz. Beba je sada stabilno, a angažovan je i Centar za socijalni rad.

Slovenci demolirali studentski dom u Banjaluci

Burno slavlje grupe turista iz Slovenije, koji su za doček Nove godine bili smješteni u četvrti paviljon Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, završilo se uništenim inventarom u novoizgrađenom studentskom objektu.

Naime, kako "Nezavisne" nezvanično saznaju, Slovenci su bili smješteni u komercijalne sobe u najnovijem paviljonu, koje se inače gostima izdaju po cijeni hostelskih soba.

Grupa slovenačkih turista stigla je pred proslavu Nove godine, a na njihovo bahato ponašanje požalili su se studenti, koji su slušali, ali i gledali njihovo iživljavanje na djelu.

Novo poskupljenje, prasići skuplji od jagnjadi

Praznici su sa sobom donijeli i nova poskupljenja, pa je tako cijena prasadi na banjalučkoj stočnoj pijaci porasla za 35 odsto odnosno sa 4,5 KM skočila na 6 KM po kilogramu.

"Cijena prasića se kreće do šest maraka", kratko je za Glas Srpske rekao prodavac prasadi na banjalučkoj stočnoj pijaci.

Dragan T., koji je došao da pogleda prasiće na banjalučkoj stočnoj pijaci, smatra da prasad nisu preskupa. "Poskupljenje prasića u ovom periodu je sasvim normalno. Navikao sam da mi se pečenica nađe na božićnoj trpezi, tako da ne žalim dati pare na to", rekao je Dragan.

Zdravi bili, izbore izgubili

Političari iz Srpske svojim ljutim političkim protivnicima u 2018. Godini na privatnom planu žele puno sreće i zdravlja. Što se tiče političker budućnosti – žele im sve najgore.

Potpredsjednica DNS-a Spomenka Stevanović poželjela je političkim protivnicima svoje partije da u 2018. Godini na privatnom planu ostvare sve svoje želje i ambicije. Što se tiče želja na profesionalnom planu, Stevanovićeva je bila određena. „Želim im ubjedljiv izborni poraz u oktobru“. Sličnog stava je i Momčilo Novaković iz NDP-a. „Vlastima u RS od srca želim da izgube na izborima u fer političkoj borbi i da dotojanstveno priznaju poraz. Na ličnom nivou želim im mnogo sreće i zdravlja“, piše Euroblic.

Gužve u apotekama, građani prave zalihe lijekova

Građani RS ovih dana su pohrlili u apoteke kako bi napravili višemjesečne zalihe lijekova, a sve zbog najave da se od Nove godine bez recepta više neće moći izdavati nijedan lijek ako na njemu piše da se ne može dobiti bez ljekarskog recepta.

U nekim banjalučkim apotekama zbog gužvi farmaceuti nisu imali vremena da razgovaraju s novinarom "Nezavisnih novina", a prema riječima farmaceuta iz jedne laktaške apoteke, vlada panika.

"Građani su, kao prvo, zbunjeni. Ne znaju da će i dalje moći kupovati određene lijekove bez recepta. Zato povećano kupuju sve moguće lijekove", navode iz apoteke koja je u sklopu Doma zdravlja Laktaši.

Tagovi:

Ostale vijesti