Sve manji broj novogodišnjih SMS-ova

Mobilni operateri bilježe očekivan pad u broju poslanih SMS poruka tokom novogodišnje noći, ali i povećan broj korisnika mobilnog interneta.

0
A- A A+

SMS poruke. Foto: MONDO portal. SMS poruke.

Prije pojave mobilnog interneta svi smo praznike čestitali SMS porukama, a sada kada su nam dostupne brojne društvene mreže i aplikacije sve rjeđe to činimo. U m:telu kažu kako bilježe očekivan pad broja SMS-ova, dok je MMS poruka bilo oko 11 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

"Posljednjeg dana protekle i prvog dana Nove godine m:tel korisnici su poslali oko 2,8  miliona SMS čestitki i oko 6000 MMS česitki", saopštili su u ovoj kompaniji.

Ističu da pad broja poslatih SMS-ova kao globalni trend ne zaobilazi ni naše korisnike, tako da u posljednjih nekoliko godina i m:tel korisnici dominantno čestitaju praznike putem mobilnog interneta, koristeći različite servise za razmjenu poruka.

"Postpaid tarife kompanije m:tel sadrže neograničeni mobilni internet, kao i neograničeni broj SMS-ova prema mrežama u BiH. Prepaid korisnici imaju na raspolaganju tarifne opcije za internet, ali i tarifne planove koji im, takođe, omogućavaju da budu konstantno on line.  Stoga je i broj korisnika mobilnog interneta u stalnom porastu" naglasili su u m:telu.

Ostale vijesti