• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREOKRET: Partizan sa publikom na Viktoriju!

Autor mondo.rs

Iako je bilo nezvaničnih informacija da će Partizan igrati bez publike protiv Viktorije Plzenj u šesnaestini finala Lige Evrope, crno-beli "oslobođeni"!

 PREOKRET: Partizan sa publikom na Viktoriju! Izvor: Mondo/Goran Sivački

Izgledalo je kao da će Partizan još jednu evropsku utakmicu igrati pred praznim tribinama. Ali, UEFA je ovog puta bila blagonaklona prema srpskom šampionu.

Partizan će češku Viktoriju Plzen 15. februara uveče u prvoj utakmici šesnaestini finala Lige Evrope, dočekati sa svojim navijačima, rečeno je MONDU u klubu, uz dodatak da će crno-beli morati da plate 30.000 evra.

Novčana kazna se odnosi na upotrebu pirotehnike, zajkrčene prolaze na tribinama i ulazak "neovlašćenih lica na teren".

ZVANIČNO SE OVA INFORMACIJA pojavila i na sajtu UEFA u 16:25 časova:



Sve je nagoveštavalo da bi crno-beli ponovo mogli da budu rigorozno kažnjeni, uostalom to su govorili i predstavnici Partizana. Još kad je ranije danas stigla informacija da je Crvena zvezda kažnjena utakmicom igranja pred praznim tribinama protiv moskovskog CSKA, činilo se da Patizan čeka slična sudbina...

Poslovni direktor Miloš Vazura je u više navrata ponavljao da će se "boriti da kazna UEFA ne bude zatvaranje stadiona". A i na sajtu češke Viktorije je pred kraj prošle godine objavljeno saopštenje navijačima da "još ne kupuju ulaznice za meč u Beogradu".

Članovi Disciplinske komisije UEFA merili su težinu propusta u organizaciji utakmice Partizan - Jang bojs, koja je crno-bele i lansirala u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Delegat UEFA je, ako ste zaboravili, u svoj "tefter", čiji je sadržaj potom predočio svojim šefovima, napisao da je Partizan napravio niz prekršaja u organizaciji utakmice. Povike "Srbija, Srbija", "Živela kraljevina Srbija" okarakterisao je kao "rasizam" (da ne bude zabune - UEFA sve povike koji joj se ne sviđaju podvodi pod taj termin), naveo je i "ulazak publike na teren", "zakrčene prolaze", utrčavanje u teren dečaka sa loptom je po delegatu takođe bio propust ("neovlašćeni mediji na terenu"), a transparent na južnoj tribini "Neka je tvojoj majci hvala" povezao je sa Ratkom Mladićem, koga je, dan pred utakmicu Partizan - Jang bojs, Haški tribunal osudio na doživotnu robiju zbog zločina tokom rata u BiH.

Ovo je još jedno upozorenje navijačima da dobro razmisle kako da postupaju. Uostalom, to je i poruka poslovnog direktora Partizana Miloš Vazura:

"Nemojte da mislimo da smo pametniji od nekoga, da stavljamo skrivene poruke, da ćemo mi da prevarimo nekoga u UEFA. Mi jesmo pod posebnom lupom, jer smo vraćeni u Evropi sporazumno. Mi smo povratnici a to je kod njih najbitnije".

Srpski šampion je na posebnom "radaru" UEFA. Pokazuje i to da u praksi nijedan drugi klub, osim Partizana, nije kažnjen zbog zakrčenih prolaza u fan zoni (u ovom slučaju južna tribina), i to je mnoge iznenadilo, ali tako je kad imate loš status u UEFA. Uostalom, brutalna tuča na južnoj tribini stadiona Partizana na "večitom derbiju" sigurno nije prošla nezapaženo kod ljudi iz UEFA...

"Ne možemo da napadamo UEFA, od nje dobijamo ogromna sredstva. Nije samo novac u pitanju, nije samo prezimljavanje u Evropi, već i u popularnosti kluba, rastu cene igrača, većoj potražnji za njima. Uvek kažem - hajde da mi budemo bolji. Ako smo mogli protiv Skenderbega, onda mora stalno da bude tako. Moraćemo da radimo na edukaciji navijača", prokomentarisao je Vazura nedavno.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC