• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vuletić za MONDO: Pobeda pravnog tima Partizana!

Autor mondo.rs

Potpredsednik Partizana prof. dr Vladimir Vuletić u saopštenju dostavljenom MONDU potvrdio da je "parni valjak" oslobođen kazne UEFA.

 Vuletić za MONDO: Pobeda pravnog tima Partizana! Izvor: MN PRESS

Sivo jutro svanulo je nad Humskom u petak, 5. juanuara.

Na dan kada je UEFA donosila konačnu odluku o kazni zbog propusta u organizaciji na utakmici 5. kola Grupe B Lige Evrope između Partizana i Jang Bojsa, iz Niona je u Beograd stigla očajna prognoza, po kojoj je crno-bele čekala drastična sankcija.

Istog momenta reagovao je Partizan, tačnije pravni tim srpskog šampiona na čelu sa potpredsednikom prof. dr Vladimir Vuletić, Agrumenti kojima se složio Partizan bili su jači od onih koje je zastupala strana željna da Beograđane ponovo suoči sa oštrim merama.


Posle, prema saznanjima MONDA, žestoke diskusije "disciplinci" UEFA su odlučili - Partizan neće biti kažnjen!

"Želim da istaknem, u svojstvu šefa pravnog tima koji je radio na argumentaciji FK Partizan pred Disciplinskom komisijom UEFA, veliko zadovoljstvo usled odluke koja je naš klub oslobodila od odgovornosti", počeo je Vuletić.

"U pravu postoji jedan pravni standard koji insistira na tome da se ne sme doneti osuđujuca presuda ukoliko ne postoji SIGURNOST VAN SVAKE RAZUMNE SUMNJE u nečiju odgovornost. Još je u drevnom Rimu to načelo definisano kao IN DUBIO PRO REO - ako nema dovoljno dokaza u nečiju krivicu, taj se mora osloboditi od odgovornosti. Naš pravni tim je izuzetno skrupulozno, argumentovano i sa velikom pažnjom pripremio pisano izjašnjenje koje su članovi Dosciplinske komisije, uprkos vrlo zlonamernim optužbama od strane českog delegata (ciji su sunarodnici naredni protivnik FK Partizan u šesnaestini finala Lige Evrope) umeli da prepoznaju i usvoje našu vrlo složenu pravnu argumentaciju koju smo im predočili", rekao je profesor prava.

Potpredsednik crno-belih pohvalio je svoje saradnike iz pravnog tima.

"Ovo je drugi put da naš pravni tim, koji čini naš poznati advokat Zoran Damnjanović i Milorad Nikolić, talentovani pravnik u FK Partizan) izlazi trijumfalno iz gotovo nemogućih pravnih situacija pred organima UEFA.  Mi se nismo obazirali na deo domaće javnosti koja se zlurado i potcenjivački pitala kako je moguće da Partizan stalno biva kažnjavan pored pravnog tima koji ga zastupa, što podseća na pitanje kako li je, na primer, svojevremeno, Gavrilo Princip mogao biti osuđen, kada ga je branio vrsni advokat Rudolf Cisler? "

Vuletić je uputio i apel navijačima

"Ovo je poruka i našim navijačima da ne izlažu naš pravni tim nemogućim zadacima jer smo već na granici pravničkih i profesionalnih mogućnosti", podvukao je Vuletić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC