• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Gračanici premijera MJUZIKLA o Slobi Miloševiću

Autor mondo.rs

"Slobodan šou" stiže u februaru, prenose "Večernje novosti".

 U Gračanici premijera MJUZIKLA o Slobi Miloševiću Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Mjuzikl o porodici Milošević je u pripremi u beogradskom Narodnom pozorištu, u izvođenju Srpske drame Narodnog pozorišta iz Prištine sa sjedištem u Gračanici, prenose "Večernje novosti".

Predstava će obuhvatiti "period šljokica" devedesetih, tokom vladavine Slobodana Miloševića, i trajati sve do hapšenja i Haga, rekla je autorka teksta i songova Jelena Bogavac.

Komad će biti premijerno izveden krajem februara u Gračanici, nakon čega će gostovati po gradovima u Srbiji, među kojima je i Beograd gdje će "Slobodan šou" biti izveden u nacionalnom teatru.

"Odlučili smo se za ovakav projekat jer je sudbina Kosova, početak i kraj, direktno vezana za period Miloševićeve vladavine. Često se smatra da je on glavni 'junak' rastakanja srpske nacije. U političkom smislu ostalo je otvoreno pitanje da li je on bio balkanski kasapin ili žrtveno jagnje, i na to će istorija dati odgovor. Naš umjetnički zadatak je, vjerujem, u hrabrom i odgovornom traženju odgovora na pitanja o sopstvenom nacionalnom identitetu", rekla je ona.

Režiju potpisuje Nenad Todorović, dok muziku piše Marko Grubić. U predstavi učestvuje cijeli  ansambl iz Gračanice, mladi glumci okupljeni oko Omladinsko-dramskog studija Bitef teatra i hor "Gli Srbija".

"Članovi tog hora su posljednje 'Miloševićeve bebe', djeca rođena 1994. i 1995. godine. Ova generacija gotovo ništa ne zna o periodu Miloševića, niti ima bilo kakav odnos prema njemu, jer su njihove prve uspomene iz djetinjstva period bombardovanja", rekla je Bogavac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop