• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telefon koji zaista donosi revoluciju

Autor mondo.rs

Očekivali smo ovo od kompanija Samsung i Apple, a revoluciju nam donosi jedan od najvećih kineskih proizvođača telefona.

Vivo je iskoristio CES 2018 u Las Vegasu da napravi premijeru tehnologije ispod OLED ekrana, koja je razvijena u saradnji sa kompanijom Synaptics, o čemu smo već pisali ranije.

Ono što odvaja istinske proizvođače telefona od onih koji samo lepe svoje ime (takvih je danas najviše) na već kupljene uređaje jeste ulaganje u istraživanje i razvoj. Svaka ozbiljna kompanija to mora da čini i što više sredstava uloži u istraživanja i razvoj novih usluga i/ili tehnologija biće joj bolje. Shvatio je to i Vivo, koji prvi na tržište donosi smartfon sa skenerom otiska prsta ugrađenim pod ekran.

Ova tehnologija pojednostavljuje upotrebu telefona i čini je mnogo bezbednijom, jer kako samo saznali prethodnih meseci, skeneri dužice oka i prepoznavanje lica je moguće obmanuti. Skener otiska prsta teško će to omogućiti, a svakako je praktičniji za korišćenje od „bacanja pogleda“ u telefon.

Kineska kompanija, jedna od najvećih pet smartfon proizvođača u svetu, najavila je da je uređaj spreman za masovnu proizvodnju, ne otkrivajući njegove ostale karakteristike. Ipak, objavljeno je da će se uređaj pojaviti vrlo brzo, pa nam MWC 2018 sajam u Barseloni zvuči kao vrlo verovatna destinacija premijere, što je krajem februara.

Za sada se ne očekuje da Galaxy S9 ima ovu tehnologiju, pa će Vivo neko vreme biti sam na tržištu, što se ove tehnologije tiče.

Pratite CES 2018 sa nama i sve vesti sa Sajma na jednom mestu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS