• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćavi: De Brujne i Silva su spektakularni

Autor mondo.ba

Ćavi Ernandez je u razgovoru za katalonski "El Pais govorio o Kevinu de Brujneu, Davidu Silvi, Kristijanu Ronaldu, stilu igre Pepa Gvardiole...

Legendarni fudbaler Barselone, Ćavi Ernandez, koji je za taj klub igrao od 1991. (kada je došao u La Masiju kao devetogodišnjak), pa do 2015. godine (kada je prihvatio da je njegovo vrijeme prošlo, pa je tiho napustio grad i otišao u Al Sad) je za "El Pais" govorio o modernom fudbalu, a dotakao se i Mančester sitija koji vodi njegov bivši trener Pep Gvardiola.

Ćavi je analizirao igru Davida Silve i Kevina de Brujnea, a dotakao se i Kristijana Ronalda.

"De Brujne i Silva su se prilagodili tim pozicijima, dublje u sredini terena, jer su oni tipovi igrača koji se znaju prilagoditi kako bi dobili loptu. Oni se okreću na svaku stranu, vide cijeli teren", rekao je Čavi "El Paisu" i dodao:

"Sa Gvardiolinim stilom igre ti trebaju čista krila, kao Sane. Saneu bi bilo teško igrati 'unutra' jer ne bi mogao napraviti taj mali okret kojim vam daje prostor, okret koji imaju Mesi, Iniesta, Silva, De Brujne ili Gundogan. Čak ga i Sterling ima, ako već to mora učiniti. Sane ne može. Treba mu prostora. Poput Gereta Bejla. Ako ih razigravate unutra, oni neće biti tako dobri. Moraju igrati na krilu, driblati. Kao Kristijano Ronaldo. On ima više poteškoća kada igra u sredini jer ne naštima svoje tijelo na pravi način. De Brujne i Silva su spektakularni. Čini se kao da tek sada otkrivamo Silvu", izjavio je nekadašanji veznjak Katalonaca.

Ćavi je tokom 17 godina igranja za katalonskog giganta ukupno osvojio 25 trofeja, uključujući i četiri pehara Lige šampiona.

I sa reprezentacijom Španije nastupao je sa mnogo uspjeha. Osvojio je pehar prvaka svijeta 2010. godine, dvije titule šampiona Evrope (2008, 2010), a ima i srebrnu olimpijsku medalju sa Igara u Sidneju 2000. godine....

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC