"Ne miješamo se u unutrašnje odnose Gruzije"

Autor:

Povodom diplomatske note koju je Gruzija uputila BiH, a koja se odnosi na dolazak delegacije Južne Osetije sa Anatolijem Bibilovim na čelu na obilježavanje Dana Republike Srpske, oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova BiH.

0
A- A A+

Ističu da BiH i Gruzija imaju dobre i prijateljske odnose zasnovane na uzajamnom poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

"S obzirom da je problem samoproglašenja nezavisnosti gruzijske pokrajine Južne Osetije otvoreno pitanje za koje se nadamo da će dvije strane naći rješenje, Bosna i Hercegovina zauzima stav nemiješanja u unutrašnja pitanja drugih država i izražava nadu da će problemi biti riješeni mirnim putem i posredstvom dijaloga strana koje imaju suprotstavljena gledišta. Ministarstvu spoljnih poslova BiH nije bio službeno najavljen dolazak delegacije na čelu sa gospodinom Anatolijem Bibilovim, niti je na bilo koji način bilo obaviješteno ili uključeno u dolazak i boravak navedene delegacije", navodi se u saopštenju iz MSP-a.

Dodaje se da će odgovor na notu Gruzije biti pripremljen u skladu sa prethodno navedenim navodima i u skladu sa pozitivnom diplomatskom praksom očuvanja prijateljskih bilateralnih odnosa dvije zemlje.

Tagovi:

Ostale vijesti