• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavko Goluža i naboj prema Srbima

Autor mondo.rs

Bivši selektor Hrvatske u svom stilu najavio meč protiv Srbije.

   Slavko Goluža i naboj prema Srbima  Izvor: MN PRESS

Slavko Goluža srpskim ljubiteljima rukometa ostao je upamćen kao selektor Hrvatske koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu položila oružije pred Srbina u polufinalu.

Iako s moćnim timom, u to vreme sigurno kvalitetnijim od onog s kojim je raspolagao Veselin Vuković, Goluža nije uspio da
na pravi način motiviše i spremi ekipu za možda i najbitniju utakmicu kada je istorijat rukometnih duela između dvije države u pitanju.

Bivšeg selektora "kauboja" pamtimo i po dvoličnom stavu tih januarskih dana u Beogradu.

Rukomet (EP): Srbija u finalu!

 Pred Srbima je hvalio gostoprimstvo i pričao sve najbolje o organizaciji, a čim je prešao državnu granicu na povratku za Hrvatsku, osuo je drvlje i kamenje po onima o kojima je do juče govorio lijepo.

Slavko Goluža i pred prvi meč Eura u Hrvatskoj "pali vatru".

"
Mi uvijek pričamo da je to utakmica kao i svaka druga, ali nije tako. Uvijek je prisutan poseban naboj. U tebi je tada uvijek prisutan neki nemir", rekao je Goluža za televiziju N1.

Nije tajna da je Hrvate u Beogradskoj areni dočekala neprijateljska atmosfera, kao ni to da su s tribina prema njima upućeni razni predmeti, a jedan od njih povrijedio srpskog igrača Žarka Šešuma.

Goluža "orlovima": Gdje ste braćo?!


Uz ustašku zastavku koja se u prvoj fazi turnira pojavila na tribinama Spensa u Novom Sadu, a koju Goluža nije vidio (nije se udostojio ni da osudi tu provokaciju), bio je to jedini incident na prvenstvu u Srbiji po pitanju organizacije.

Goluža neće aplaudirati Srbima...

"Sigurno da ih nećemo dočekati aplauzom, ali očekujem da se navija za naše, a ne da se drugi gađaju kovanicama i flašama kao što je bilo u Beogradu. Naši momci su veliki emotivci, strašno se prazne i sigurno će biti i fizički i psihički potrošeni. Ali treba iskontrolisati emocije", rekao je Slavko Goluža.

Nekoliko mjeseci poslije Eura u Beogradu Goluža je pobijedio Srbiju na Olimpijskim igrama i taj trijumf poistovjetio sa "Olujom". O njemu dovoljno...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC