Danas oblačno i hladno, pazite na odrone

Autor:

U cijeloj BiH danas će biti pretežno suvo, oblačno i postepeno svježije, a najviša temperatura vazduha iznosiće od pet do devet, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih.

0
A- A A+
magla, smog, Sarajevo Foto: Samir Cacan, mondo.ba

Mjestimično vrlo slabe kiše može biti na istoku, a kasnije popodne i ponegdje na sjeveru i centralnom pojasu.

Slab snijeg će padati samo na višim planinama na istoku.

Na jugu će malo kiše biti ujutro, zatim će biti suvo, a popodne i uveče ponovo će biti uslova za slabu kišu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova.

Stanje na putevima

Magla smanjuje vidljivost, posebno na području Banjaluke, Prijedora, Zvornika i Foče, kao i uz rijeke Savu i Bosnu i uz Lašvu. Prohodnost puteva je zadovoljavajuća, a vozila saobraćaju po mokrim i klizavim kolovozima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Do sutra će se na relaciji Prijedor-Banjaluka-Stanari kretati vangabaritni prevoz pod policijskom pratnjom, zbog čega vozači treba da budu oprezniji.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka. Radovi će trajati do 14. aprila.

Saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Automobili se preusmjeravaju gradskim ulicama, a teretna vozila saobraćaju isključivo obilaznicom.

magla, smog, Sarajevo Foto: Samir Cacan, mondo.ba

  U toku su radovi na magistralnom putu M-14.1, dionica Lončari-granica Republika Srpska/Brčko distrikt /Brčko jedan/ i granica Republika Srpska/Brčko distrikt /Brčko 2/ - Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je prolazak za vozila teža od 16 tona.

Naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do izgradnje kompletne dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

U većem dijelu FBiH jutros se saobraća po vlažnom ili mokrom kolovozu, a na mnogim dionicama učestali su odroni.

Najavljen je početak radova na polaganju kablova na magistralnom putu Konjic-Jablanica /tunel "Lendava"-motel "Lendava"). Mehanizacija će zauzeti jednu traku, pa će vozila saobraćati usporeno.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Ostale vijesti