• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O prodaji Milera i Vilijams-Gosa

Autor mondo.rs

"Dobra stvar je što posle dosta vremena Partizan ima mogućnost da proda nekog igrača", rekao je prvi čovek crno-belih, Mijailović.

 Patrik-Miler-i-Najdzel-Vilijams-Gos-idu-iz-KK-Partizan Izvor: MN PRESS

U jeku sezone i pred finiš neizvesne borbe za četvrto mesto u ABA ligi i izlazak u Evrokup naredne sezone, Košarkaški klub Partizan razmatra prodaju dvojice najkorisnijih igrača u ekipi novog trenera, Nenada Čanka.

Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović potvrdio je u razgovoru za "Informer" da će Patrik Miler najverovatnije otići u Gacijantep, ali i dodao da se nekoliko klubova interesuje za Najdžela Vilijams-Gosa i da će, ukoliko ponuda bude adekvatna, klub najverovatnije prodati i njega.

"Svakako nećemo pustiti igrača ako nemamo dobru zamenu za njega", napomenuo je Mijailović pričajući o ovim nesvakidašnjim odgovorima.

"Veća je šansa da nas napusti Miler, nego Vilijams Gos. Najdžel se odlično uklopio i mnogo nam znači, ali ako se pojavi neka veoma dobra ponuda mi je sigurno nećemo odbiti. Za sada se za njega interesovao Žalgiris, kao i još neki klubovi", dodao je.

Predvođeni sada već bivšim trenerom, Miroslavom Nikolićem, crno-beli su ove sezone rano ispali iz Evrokupa, ali i doveli u pitanje plasman u plej-of ABA lige gde su se Budućnost (13-2), Cedevita (12-3) i Crvena zvezda (12-3) izdvojili na vrhu tabele, a gde je u toku borba nekolicine klubova za poslednje mesto koje vodi u drugo po jačini takmičenje u Evropi.

Čanak i ekipa, sa ili bez dvojice Amerikanaca, u nedelju u 17 časova gostuju Igokei u Laktašima, posle čega će dočekati Cibonu u "Pioniru" (20. januar) i odigrati "večiti derbi" sa Crvenom zvezdom na istom mestu u ulozi gosta (28. januar).

U ovom trenutku četvrti je Mornar sa 8-7, dok FMP, Partizan i Zadar imaju skor 7-8.

"Nema nikakvog odustajanja. Partizan će biti sve bolji i neće mo se vratiti na staro", rekao je Mijailović, koji je dodao da mu je drago zbog toga što je, kako kaže, klub u prilici da proda svoje igrače prvi put od 2014. i odlaska Bogdana Bogdanovića u Fenerbahče.

"Dobra stvar je što posle dosta vremena Partizan ima mogućnost da proda nekog igrača. To se nije dogodilo od 2014. godine i odlaska Bogdanovića. Sad već imamo ponude za Miler i Vilijams Gosa i moram da priznam da me to veoma raduje", rekao je Mijailović za "Infomer" i nadovetao se:

"Ukoliko neki od ovih igrača napusti klub, to ne znači da smo digli ruke od takmičenja. Naša potreba i želja je da budemo što bolji. Težićemo tome u nastavku sezone. Cilj nam je da budemo među četiri u ABA ligi, da izborimo prolaz u Evrokup".

Miler (25, 185), koji je već igrao u Turskoj za Bešiktaš i Ješilgiresu, na 14 utakmica u ABA ligi postizao je prosečno 15,2 poena šutirajući 59,3 za dva i 36,4 odsto za tri poena, uz tri skoka, 5,4 asistencija, a sa indeksom uspešnosti 20,35 drugi je statistički najkorisniji igrač ekipe u ovom takmičenju. "Informer" navodi da je Partizan praktično već prihvatio obeštećenje od 100.000 evra za ovog košarkaša.

Najkorisniji, sa indeksom 22,64 je Vilimams-Gos (23, 191), koji je na 15 utakmica u regionalnoj ligi ove sezone beležio prosečno 17,9 poena šutirajući 51,1 odsto i za dva i za tri poena (!?). On ima i 5,2 skoka, odnsosno 1,8 asistenciju po utakmici. Njemu

Treći najbolji strelac Partizana ove sezone u ABA ligi je Vanja Marinković sa 12,8 poena po meču.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC