• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voša krenula: Pojačanja stižu, da zaboravimo 2017.

Autor mondo.rs

"Ovog proleća pravimo kostur tima za sledeću sezonu", poruka je čelnika Vojvodine prvog dana priprema za nastavak prvenstva. Iliji Stolici će biti ostvarene želje.

 FK-Vojvodina-pocetak-priprema-januar-2018. Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ
Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

I prvotimci Vojvodine počeli su pripreme za nastavak sezone, okupljanjem u FC "Vujadin Boškov" ovog četvrtka u Veterniku.

Pod vođstvom novog trenera Ilije Stolice, Novosađani će početi da rade da bi, kao prvo, popravili pokvareno u prvom delu sezone, koji dugo nije doneo lošije rezultate "Stare dame". Kao drugo, ambicija je da šef struke "probere" igrače za ekipu koja će na leto krenuti "od nule", sa većim ambicijama.

Vojvodina je 2018. godinu dočekala tek na osmoj poziciji tabele, sa samo 33 osvojena boda u 22 kola. Primera radi, "lale" zaostaju šest bodova za četvrtoplasiranim Radničkim, a čak 24 poena za liderom, Crvenom zvezdom.

Zbog toga, kao i zbog niza turbulencija na "Karađorđu", predsednik Upravnog odbora Vojvodine Dušan Vlaović počeo je obraćanje igračima i novinarima rečima: "Bilo bi najbolje da zaboravimo prošlu godinu".

"Pogled na tabelu ne daje nam pravo da budemo zadovoljni. Naprotiv. Želim da podvučem da je to jedna od najlošijih polusezona u novijoj istoriji. Pri kraju godine nismo imali instrumente da povučemo kadrovska rešenja, a potom smo odlučili da dovedemo novog trenera Stolicu", izjavio je on.

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Donedavni trener Voždovca, jedan od uspešnijih mladih srpskih trenera, stigao je tokom pauze na "Karađorđe" uz značajnu pažnju javnosti. Dočekan je lepim rečima, ali i velikim očekivanjima.

"Mlad je, perspektivan, ali sa zavidnom karijerom. Imaće odrešene ruke, a ciljevi Vojvodine su uvek najviši i mi svaku sezonu bez Evrope proglašavamo neuspešnom. Imamo osam 'plus' sedam utakmica (ligaški deo, pa plej-of/plej-aut), dolazi do podele bodova, a ako budemo radili marljivo mislim da nemamo razloga da ne verujemo da ćemo uspeti".

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

 U poruci ekipi, Vlaović je istakao da dres Vojvodine ima "težinu", da su u njemu igrale legende, kao i da su u njemu stasavali igrači koji su i danas izuzetno traženi. Kao primer je istakao Sergeja Milinković Savića.

"Svi momci trebalo bi da znate da ste u klubu sa tradicijom dugom sto godina. Potekle su odavde mnoge legende, iz omladinske škole je potekao jedan od najskupljih igrača na svetu. To nas obavezuje kao i sve vas. Ako vi dobro igrate - napravićete karijere i otići u veće klubove, a samim tim to će se odraziti na rezultate kluba. Mi razumemo da svako može imati loš dan, ali neće biti razumevanja za one koji ne ginu za ovaj dres".

Kada su u pitanju transferi, poruka rukovodstva Vojvodine je da novi igrači stižu.

"Na nekoliko pozicija će doći pojačanja. U ovoj polusezoni formiramo kostur za sledeću, u kojoj su nam ambicije najviše. Obavljamo preliminarne razgovore i mislim da ćemo uspeti da dovedemo igrače koje je šef stražio".

Za kraj, Vlaović je rekao fudbalerima da će "biti vraćeni na mesto koje vam pripada".

"Imaćete poštovanje i bićete na najvažnijem mestu u klubu. Sva pažnja je na vama. Došli smo ovde u Vojvodinu zbog ambicija koje sama po sebi nosi Vojvodina. Uspeh će doći na osnovu rada".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC