Napuš(t)ena baraka u centru Banjaluke FOTO

Autor:

Nije rijedak slučaj da policija obavijesti javnost da je pronašla laboratoriju ili plantažu "opojne droge koja svojim izgledom podsjeća na marihuanu", ali ne dešava se svaki dan da je neko drogu uzgajao u strogom centru grada.

Napuš(t)ena baraka u centru Banjaluke FOTO Foto: MONDO/Željko Svitlica

U policijskoj akciji u kojoj su, za sada, uhapšena četiri lica, na lokaciji poznatoj kao Paskulina ciglana pronađena je improvizovana laboratorija za uzgoj marihane.

U laboratoriji koja je bila smještena u naizgled devastiranu baraku nekadašnje ''Narodne tehnike'', prema saopštenju Policijske uprave Banjaluka, nalazilo se više stabljika marihuane, što osušenih, što u saksijama, manja pakovanja marihuane namjenjena za dalju distribuciju, oprema za proizvodnju marihuane (UV lampe, aluminijske folije, ventilatori, vještačko gnojivo, ambalaža za pakovanje), mobilni telefoni i nosači sim kartica kao i drugi predmeti. 

"U akciji su lišeni slobode D.P.(1967), V.M.(1983), R.J.(1955) i A.Ć.(1972) svi iz Banje Luke, a na osnovu naredbi nadležnih suda u Banjaluci tokom dana biće realizovani pretresi u stambenim i poslovnim objektima na više lokacije na području grada", stoji u policijskom saopštenju.

Kako su objavili banjalučki mediji, u pitanju su Dragan Petković (51), Vladimir Maksimović (35), Ranko Jović (63) i Aleksandar Ćutković (46). 

Baraka u kojoj je pronađena laboratorijama već godinama je zaključana i napuštena, bar tako se činilo. Nalazi se u Ulici Jovana Dučića, na broju 36 i u njoj su nekada svoje kancelarije i prostorije imali Raketni klub "Čajevec", Računarski klub "Kosmos", Radio klub ''Nikola Tesla'', Udruženje inovatora grada Banjaluka i "Savez uzgajivača golubova pismonoša".

U njenoj neposrednoj blizini su drugi slični objekti. Neki od njih su takođe zaključani ili napušteni a u drugima se nalaze preduzeća, auto-škole, škole stranih jezika itd. Radnici jednog od preduzeća koje se nalazi na dvadesetak metara od famozne barake kažu da nisu mogli ni pretpostaviti da tu neko uzgaja drogu.

Paskulina ciglana Banjaluka Foto: Mondo

Nedaleko od ''laboratorije'' nalazi se Vila Paskolo, zgrada Centralne banke BiH i Investiciono-razvoje banke RS, Medicinska elektronika, OŠ Ivo Andrić, tržni centar Emporijum.

Tagovi:

Ostale vijesti