• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo je "pao", hoće li ustati?

Autor mondo.rs

Portugalcu je za postizanje jednog gola u Primeri ove sezone potrebno u proseku više od tri utakmice.

Nikada nije pametno otpisivati dokazanog šampiona, ali ako su merilo partije koje pruža ove sezone, onda se može reći da Kristijano Ronaldo više nije "onaj stari".

Imajući u vidu njegov stil igre, baziran na superiornim fizikalijama, kao i to da 5. februara slavi 33. rođendan i da mu je ovo 15. sezona u klubovima elitnog ranga (Mančester junajted 2003-2009, Real Madrid od 2009), veliko je pitanje da li u Ronaldu ima energije za povratak dominaciji koja ga je krasila sve do letos.

Portugalac je prošle sezone dao 42 gola na 46 mečeva u svim takmičenjima i tako pomogao "kraljevićima" da postanu prvaci Španije, ali i da odbrane trofej u Ligi šampiona, što nije uspelo nikome otkako je najjače kontinentalno takmičenje u sezoni 1992/93 zaživelo pod novim nazivom.

Slaba Ronaldova forma jedan je od glavnih razloga što Real (uz meč manje) zaostaje 16 bodova za vodećom Barselonom i praktično je predao tron Kataloncima, iako će sezona tek u ponedeljak biti 50 odsto odigrana.

Iako to nije jedino merilo njegove korisnosti, tempo kojim postiže golove na egzaktan način potvrđuje sve iznete teze.

Na 13 utakmica Primere, koje je odigrao gotovo u celosti, mrežu je zatresao svega četiri puta.

Statistička kompanija "Opta" izračunala je da Ronaldo za jedan pogodak treba da provede na terenu prosečno 289 minuta, što je gotovo trostruko više nego u sezoni 2016/17, kada je golom na svaka 102 minuta - što je sjajan tempo! - postavio svoj negativni rekord u dresu Reala.



Tokom prvih sedam sezona u "kraljevskom klubu" uvek je postizao jedan pogodak u Primeri na manje od 100 minuta igre, a prava mašina bio je 2014/15, kada je uspevao da matira golmane prosečno na svakih 65 minuta!

Tada je na 35 nastupa dao 48 golova i osvojio treću, ujedno i poslednju titulu "Pićićija".

Realu u naredna dva vikenda slede utakmice na stadionu "Santjago Bernabeu" protiv Viljareala i Deportiva.

Verovatno je to krajnji čas da "CR7" i drugovi počnu da hvataju zalet za februarski dvomeč osmine finala Lige šampiona sa Pari sen Žermenom, u kome će ili da ožive duh sa početka sezone, kada su preko Mančester junajteda i Barselone stigli do evropskog, odnosno nacionalnog Superkupa, ili će se oprostiti i od drugog najznačajnijeg trofeja koji brane.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC