Janšin SDS vratio 150.000 evra Prijedorčanki

Autor:

Slovenačka demokratska stranka Janeza Janše vratila je 150.000 evra koje je uplatila Dijana Đuđić iz Prijedora.

0
A- A A+

Ovu informaciju Janšina stranka objavila na tviteru, dodavši kako je ugovor o uzimanju kredita od Đuđićeve, uz kamatu od dva odsto, raskinut, te da će platiti kaznu koja joj bude određena.

Priča da je Prijedorčanka Dijana Đuđić (32), navodno vlasnici firme u malom slovenačkom mjestu Skodnjo Hoče, Janezu Janši predsjedniku Slovenske demokratske stranke, poznajmila na tri rate u tri godine 450.000 eura, odijeknula je u regionu.
Đuđićeva navodno ima firmu u malom slovenačkom mjestu Spodnje Hoče, sa oko 2.000 stanovnika. Mediji nagađaju da je poznanica poreskog maga Roka Snežiča, iako ovaj Mariborčanin negira da ju je ikad upoznao. Međutim, “isplivali” su dokazi da su putovali više puta u BiH, prvi put u aprilu 2017. godine.

List Večer, koji je prvi objavio tu priču, navodi da je neuobičajeno da se slovenačke političke stranke za kredite kojima će finansirati kampanju obraćaju stranim privatnim osobama i preduzetnicima, a ne domaćim bankama i donatorima. U nekim medijima su se pojavile i sumnje da se radi o pranju novca ili kršenju zakona o finansiranju političkih stranaka, koji ograničava apsolutne iznose kojima se stranke mogu zadužiti.

Policija: Nismo privodili slovenačke novinare

Ko iz Prijedora daje kredit Janezu Janši?

Ostale vijesti

Mondo izdvojeno