• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi spremni za Hrvate: Ne predajemo se unapred

Autor mondo.rs

"Možda postoji pritisak ako ga ja stvorim. Pokušaćemo da uradimo naše, da se spremimo, takmičimo i odigramo dobro, a ako je moguće i da pobijedimo. Ne može niko da nam zabrani nadu", poručuje selektor Srbije uoči starta EP

 Selektor Jovica Cvetković - Srbija se ne predaje unapred Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković naglasio je po dolasku u Split da njegova ekipa nije došla da se unaprijed preda u meču protiv Hrvatske na startu Evropskog prvenstva i da nadu u pobjedu niko ne može da oduzme.

"Jedva čekamo da počne turnir, završili smo pripreme i pokušavamo da se održimo na nogama pored svega što nas je zadesilo. Ulazimo spremni i željni da napravimo što bolji rezultat, nismo došli da se predamo, već nadmećemo. Hrvatska je domaćin, izvanredna reprezentacija i ima prednost. Naći ćemo način da pariramo, ako smo mogli Poljskoj i Rumuniji, možemo i njima", rekao je Cvetković Tanjugu u Splitu, poslije posljednjeg treninga uoči meča.

On napominje da "orlovi" moraju da budu smireni u rasprodatoj Spaladijum areni.

"Možda postoji pritisak ako ga ja stvorim. Pokušaćemo da uradimo naše, da se spremimo, takmičimo i odigramo dobro, a ako je moguće i da pobijedimo. Ne može niko da nam zabrani nadu", kazao je selektor.

On je naveo da je lično presjekao i donio odluku da izostavi iskusnog pivotmena Rastka Stojkovića, koji je uprkos povredi želio da igra na sopstvenu odgovornost.

"Stojković je htio da igra, ali ima povredu koljena koja nije bezazlena. Kada je došao i igrao shvatio sam da sam u situaciji u kojoj nikad nisam bio, uvijek zdravlje stavljam ispred rezultata. Na moju savjest nisam mogao da prihvatim da Rastko u tim godinama doživi težu povredu i ugrozi karijeru i porodicu. Takav rizik kao čovjek ne mogu da prihvatim", istakao je Cvetković.

Desni bek Marko Vujin smatra da duel protiv Hrvatske ništa ne odlučuje.

"Meč nije presudan, ali je specijalan za oba tima, daćemo maksimum. Evropsko prvenstvo je opasno, nema kalkulisanja i u tom duhu ćemo igrati. Nismo reprezentacija koja može bilo koga da dobije ako ne uđe sa 100 odsto", kazao je Vujin.

On je podsjetio da, iako je prošlo šest godina, Srbija osvojila kontinentalno srebro baš preko Hrvatske pobjedom u polufinalu.

"Teško je reći šta je za nas uspjeh, iako smo došli na EURO sa velikim očekivanjima iz razloga da smo 2012. godine osvojili srebro. Tada smo pred 23.000 gledalaca bili bolji od Hrvatske. Lijepo je to doživjeti, a poslije toga su se desile lošije stvari, vezane van terena. Ako bismo prošli u drugi krug sa nekim bodom bio bih zadovoljan", zaključio je Vujin.

Utakmica A grupe Evropskog prvenstva između Hrvatske i Srbije igra se u petak od 20.30 sati u Spaladijum areni u Splitu. U toj grupi osim “orlova” i domaćina igraju još i selekcije Islanda i Švedske.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC