"Žene su srećne kad im se muškarci udvaraju"

Autor:

Bivši italijanski premijer i medijski magnat Silvio Berluskoni (82) pozdravio je inicijativu stotine žena u Francuskoj, među kojima je i čuvena glumica Katrin Denev, koje se protive ograničavanju seksualnih sloboda i puritanstvu.

0
A- A A+

"Prirodno je da su žene srećne kad im se muškaraci udvaraju. Ja nemam puno iskustva sa tim zato što su uvek žene htele mene da zavedu", rekao je Berluskoni gostujući na televiziji Rai Uno.

On je, međutim, istakao da je važno da udvaranje ostane u okvirima pristojnosti. Katrin Denev je, kako je naveo, "izgovorila blagoslovene reči", rekao je Berluskoni koji je 2011. godine podneo ostavku zbog skandala sa takozvanim "bunga bunga zabavama" kojima su prisustvovale mlade devojke i nalazi se pod istragom zbog navoda da je imao odnose sa maloletnom prostitutkom.

Glumica Katrin Denev odbacila je "puritanstvo" kao reakciju na seksualni skandal holivudskog producenta Harvija Vajnstina, ocenjujući da se od tada pojavio feminizam izražen "mržnjom prema muškarcima".

Ona smatra da ne sme da postoji minimiziranje "svesti o seksualnom nasilju nad ženama u profesionalnom smislu gde pojedini muškarci zaista zloputrebljavaju položaj, ali su stvari otišle suviše daleko".

"Sloboda govora se pretvorila u suprotnost. Puritanstvo se koristi kao argument za zaštitu žena i njihovu emancipaciju, čime su one predstavljene kao nekakve večite žrtve, što nije tako", smatra glumica.

Ona ne razume zašto žene pričaju o seksualnom zlostavljanju na društvenim mrežama.

"Grozno je da žene tako govore na društvenim mrežama. Da li će im biti zanimljivije da tamo govore? Da li im je tako lakše? Da li će tako promeniti stvari?, navela je poznata glumica i dodala da se zna mesto gde se takve stvari rešavaju.

Ostale vijesti