• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajić: Vratićemo Partizanu za ono poniženje!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

"Sjećate se onih koševa!? To poniženje nam je dodatni motiv", podsjetio je trener Igokee Dragan Bajić na finiš duela sa Partizanom u Pioniru i najavio "rat" na terenu u Laktašima.

 Dragan Bajić - KK Partizan ponizio KK Igokea - to nam je dodatni motiv Izvor: MONDO/Samir Cacan

Košarkaši Igokee u nedjelju će u okviru 16. kola ABA lige u Laktašima dočekati Partizan

i pokušati da poslije pobjede u Skoplju stignu do novog trijumfa.

Igokeu i Partizan dijeli samo jedna pobjeda, a oba kluba imaju šanse da se domognu pozicije broj četiri koja vodi na Fajnal for ABA lige.

"Motiva za utakmicu sa Partizanom imamo napretek.  Pobjeda u Skoplju nam je mnogo značila, dala nam je na samopouzdanju, možda nije matički, ali smo napravili veliki korak ka opstanku što je bio naš cilj na početku sezone. Svojim igračima sam, međutim, rekao da neću da osjetim da se neko zadovoljio tim, kako igrači tako i uprava. Želim sa svojim timom da pokušam da napravim što bolji rezultat. Da iz utakmice u utakmicu idemo na pobjedu i napravimo što bolji rezultat.  To će značiti i i klubu, ali i igračima. Sjetimo se samo da su prošle sezone neki napravili tri puta veće ugovore nego što su imali u Igokei. Ne treba da se zadavoljavaju malim stvarima, već da teže većim i to će im značiti u karijeri“, rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Dueli Igokee protiv Partizana uvijek imaju posebnu draž, posebno zbog činjenice da crno-bijeli tradicionalno imaju veliku podršku svojih navijača u Laktašima.

"Dolazi nam veliki protivnik koji je mnogo kvalitetniji, mnogo skuplji i veliki nam je motiva da pokušamo da pobijedimo takvog protivnika. Samo ime Partizan dovoljno govori i naravno da želimo da ga pobijedimo“.

Bajić je, međutim, istakao da Igokea ovog puta ima poseban motiv zbog finiša utakmice u Beogradu u kojem je Partizan postigao nekoliko poena u trenucima kada su košarkaši Igokee već odustale od odbrane svog koša i krenuli da pozdrave protivnika.

"Veliki motiv je poniženje koje smo doživjeli u Beogradu. Poslije te utakmice imao sam mnogo poziva od ljudi iz košarke. Tada sam ponižen sam od strane igrača Partizana i trenera Nikolića, koji je bio u tom momentu. Sjećate se onih koševa na kraju!? To je još jedan dodatni motiv za nas. Tada je ponižen i košarkaški klub Igokea, poniženi su igrači, a i mi treneri“, istakao je Bajić, a potom u dahu nastavio:

"To je jako ružno od strane pojedinih igrača. Marinković jeste možda veliki igrač, ali neko ga je morao naučiti kako treba da se ponaša i kada se dobija i kada se gubi. To uvijek potenciram kod svojih igrača i tako se uvijek ponašam prema svojim kolegama, poštujem sve klubove protiv kojeg igram".

Finiš utakmice koji je pominjao Bajić pogledajte od 2:50. 

Partizan - Igokea
Izvor: YouTube

U prethodnih sedam sezona skor Igokee i Partizana je gotovo izjednačen. Računajući i posljednji duel u Pioniru crno-bijeli su ostvarili sedam pobjeda, dok je Igokea slavila samo jednom manje.

Bajić ističe da je Partizan kvalitetniji tim, ali je poručio da njegovi momci imaju ogromnu želju za pobjedom i najavio „rat“ na terenu.

"Partizan je, gledajući po pozicijama, mnogo kvalitetniji tim, ali imamo dovoljno motiva. Ovdje mora biti jedan rat, moramo da poginemo na terenu da ostvarimo tu pobjedu. Ja vidim želju ovih momaka, baš zbog tog poniženja koje smo doživjeli u Beogradu želimo da se revanširamo na sportskom terenu, sportskim putem. Želimo i publici koja redovno dolazi na naše utakmice da se odužimo dobrom partijom“, poručio je trener Igokee.

Prije dva dana Igokea je dobila pojačanje, stigao je Amerikanac Dominik Artis tako da Marko Ljubičić više nije jedina opcija na poziciji plejmejkera, što je bio slučaj nakon odlaska Dezmona Vašingtona. Ipak, njegov nastup protiv crno-bijeih je upitan.

"Artis je odradio jedan trening, došao je spreman, u takmičarskoj formi je, ali kako stvari stoje pitanje je da li će biti registrovan do nedjeljne utakmice i da li će nastupiti“, rekao je Bajić.

Trener Igokee najavio je borbu za što viši plasman u nastavku sezone, ali navodi da neće stvarati pritisak plasmana na Fajnal for.

"Dao sam igračima do znanja da ne smiju da misle da su završili sezonu tako što su obezbijedili opstanak. Ko bude tako razmišljao ići će svojoj kući, neće biti član kluba. Ako se i uprava zadovolji, onda ni ja ne trebam biti trener uz takva razmišljanja. Ja svake godine težim što boljem rezultatu. Bez obzira što mnogi misle da imamo najjeftiniji i njaslabiji tim, ja tako ne razmišljam. Ja sam borac i borim se za dobar rezultat. Isto tako ne želim da stvaram pritisak da moramo da budemo četvrti. Ne. Ići ćemo stepenicu po stepanicu i svaku sljedeću utakmicu pokušaćemo da dobijemo, a na kraju ćemo vidjeti rezultate“, zaključio je Bajić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC