U Splitu sahranjen Predrag Lucić

Autor:

Na splitskom groblju Lovrinac danas je veliki broj građana na posljednji počinak ispratio novinara, režisera i književnika Predraga Lucića.

0
A- A A+

Među brojnima koji su se došli na sahranu, uz članove porodice, prijatelje i poznanike, između ostalih, bili su glumci Rade Šerbedžija i Žarko Radić, zatim Boris Dežulović, Senad Pećanin, Ahmed Burić, Milorad Pupovac, Davor Bernardić, Drago Pilsel...

Kovčeg s tijelom preminulog iz kapele je na put ka mjestu konačnog počinka ispraćen pjesmom Monty Pythona "Always Look on the Bright Side of Life".

Nakon vjerskog obreda, prije spuštanja kovčega u grobno mjesto svom velikom prijatelju i dugogodišnjem saradniku obratio se Dežulović.

"U jeziku u kojem živimo nema riječi ni imenice za našega tebe, a siromašan je jezik koji za tebe nema riječi. Tom si jeziku, eto, jedna riječ previše, svaki put za njega prevelik, vazda preko njegove sitne mjere. Prevelik, prejak, preglasan, predobar, predrag. Previše velik za jezik kojim ćeš pisati, previše jak za gomilu nasuprot koje ćeš stati, previše glasan za tišinu koja će te slušati, previše dobar za vrijeme u kojem ćemo se naći, previše drag za ljubav kojom ćemo te voljeti", kroz suze je, između ostalog, poručio Dežulović.

Lucić je nakon teške bolesti preminuo u srijedu, 10. januara, u 53. godini. Uz Viktora Ivančića i Borisa Dežulovića bio je jedan od osnivača satiričko-političkog lista "Feral Tribunea", čiji je bio glavni i odgovorni urednik.

Tagovi:

Ostale vijesti