Perdložen pritvor za uzgajivače marihuane

Autor:

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo predložilo je pritvor za dvojicu Banjalučana osumnjičenih za neovlaštanu proizvodnja i promet opojnih droga.

0
A- A A+

Predložen je pritvor za Dragana Petkovića (51) i Vladimira Maksimovića (35) iz Banjaluke dok je njihov sugrađanin Ranko Jović (63) pušten da se brani sa slobode, rečeno je Srni u tužilaštvu.

Pritvor je predložen zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnika te zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili više.

Mjere pritvora predložene su i zbog toga što bi puštanje na slobodu Petkovića i Maksimovića rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda ili uznemirenosti javnosti.

Napuš(t)ena baraka u centru Banjaluke FOTO

Navedena lica osumnjičena su da su od avgusta prošle do 10. januara ove godine u Ulici Jovana Dučića u Banjaluci instalirala opremu za vještački uzgoj marihuane.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda Banjaluka.

Policija je tokom hapšenja osumnjičenih i pretresa na četiri lokacije na području Banjaluke pronašla više od 11 kilograma marihuane, 215 stabljika različite visine indijske konoplje, mobilne telefone i dvije puške sa pripadajućom municijom, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Banjaluka.

Prilikom pretresa policija je pronašla i improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane te opremu, među kojima je UV lampa, aluminijumske folije, ventilatori, vještačko gnojivo i ambalaža za pakovanje.

Ostale vijesti