Cvetković: Golmani su nam mladi...

Autor:

"Znamo koliko su golmani bitni u rukometu, ali oni su mladi, sve je to rukomet", rekao je selektor Srbije posle poraza od Hrvata na otvaranju EP.

Cvetković: Golmani su nam mladi... Foto: MN Press

Srbija je večeras u Splitu imala ozbiljnu lekciju iz modernog rukometa.

"Orlovi" su u prvom meču na Evropskom prvenstvu doživeli debakl od Hrvatske 32:22 (14:9). Tek prvih 25 minuta tim Jovice Cvetkovića je delovao da ima snage da se bori s favoritom, ali je od tog minuta sve krenulo nizbrdo u igri našeg tima.

Vladimir Cupara je imao svega četiri odbrane i to je od srpskih golmana bilo sve. Selektor "orlova" je u toj činjenici našao i razloge poraza.

"Čestitam Hrvatskoj na pobedi, publici, ali i mojoj ekipi na angažovanju. Pokušali smo da pariramo Hrvatskoj, bilo je dobro nekih 20 minuta, odigrali smo korektno, ali imali smo problem jer su naši golmani imali malo odbrana. Znamo koliko su golmani bitni u rukometu, ali oni su mladi, sve je to rukomet. Moramo da se okrenemo dalje", rekao je Cvetković na konferenciji za medije u Splitu.

On je dodao da u svlačionici nije stekao utisak da su njegovi igrači zbog ubedljivog poraza psihički pali.

"Pripremili smo se i svakav rezultat, pobeda ili poraz ne smeju da nas odvedu u negativu. Izgubili smo, naravno da je lepše pobeđivati, ali prihvatamo poraz i moramo da ga zaboravimo. Igrači nemaju razlog da menjaju raspoloženje, okrećemo se narednom meču", rekao je Cvetković.

Selektor Srbije je pohvalio atmosferu u Spaladijum areni, iako je čitava dvorana zviždala himni "Bože pravde" i uzvikivala "Vukovar" u nekoliko navrata.

"Moji igrači su navikli da igraju u takvoj atmosferi u klubovima. Bila je prava muška utakmica, a rezultat je možda i previsok s ozbirom na sve što se dešavalo", poručio je on.

U Splitu ni 30 minuta, očekivano, poraz Srbije!


Srpski rukometaš Nemanja Zelenović, strelac pet golova večeras, istakao je da je domaćin zasluženo slavio.

"Hrvatska je bila odlična, prvih 25 minuta mi smo im dobro parirali, a posle nismo pružili igru kakva se od nas očekuje. Imamo kvalitet i verujem da ćemo biti bolji u narednom meču", rekao je Zelenović, složivši se sa Cvetkovićem da je publika bila sjajna.

Bek Magdeburga naglasio je da između srpskih i hrvatskih rukometaša vlada veliko prijateljstvo.

"Mi smo dobri prijatelji, često igramo jedni protiv drugih, a neki su i saigrači. Svi smo igrali sa mnogo emocija, ali se međusobno respektujemo", zaključio je Zelenović.

Selektor selekcije Hrvatske Lino Červar nio je oduševljen.

"Čestitam mojim igračima na dobroj utakmici. Moram da pohvalim publiku koja je došla iz svih krajeva Hrvatske... Protivnik je pružio dobru igru i bila je lepa predstava. Ovo je samo jedna pobeda, ništa više, samo jedan ka mnogim stepenicama. Ne smemo da upadnemo u euforiju, već da budemo smireni", kazao je Červar.

Ostale vijesti