• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vanja se okitila srebrom u Kini

Autor mondo.rs

Reprezentativka Srbije u tekvondou Vanja Stanković osvojila je srebrnu medalju na Gren slem turniru u Kini u kategoriji do 49 kilograma. Tijana Bogdanović eliminisana u prvoj rundi

 Vanja se okitila srebrom u Kini Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Vanja Stanković je na startu bila slobodna kao nosilac, zatim je pobedila Hrvaticu Kristinu Tomić, da bi u polufinalu bila bolja od Iranke Nahid Kijaničanden na zlatan poen.

U finalu se sastala sa Koreankom Sohuim Kim od koje je izgubila 6:0.

Srpska reprezentativka nije krila razočaranje što joj je izmaklo zlato.

"Prvenstveno mi je drago sto sam uopšte ovde na jednom tako prestižnom turniru gde se takmiče samo najbolji među najboljima. Iako sam malo razočarana finalnom borbom, zadovoljna sam rezultatom i nadam se da ce sledeći put biti još bolje", rekla je Vanja Stanković.

Isti dan borila se i Tijana Bogdanović koja je poražena u prvoj borbi od iste Iranke koju je Stankovićeva savladala u polufinalu.

"Sezona nam je bila baš duga. Praktično nije bilo pauze, što je dovelo i do zasićenja, umora, povreda... Pored svega toga imati jedno finale je sasvim u redu. Ovo je dobar početak godine za Vanju i siguran sam da će se rezultati tek nizati. Tijana nije bila u svom elementu i izgubila je od jako dobre Iranke koju je inače pobedila na Univerzijadi. Ovo je jedno novo iskustvo za sve koji su učestvovali. Nema kukanja, ponovo u salu i sve iz početka. Takav nam je posao", rekao je trener Dragan Jović.

Vanja Stanković, svetska šampionka iz 2017. godine, direktno se kvalifikovala na ovaj pozivni turnir i posle dve pobede i poraza u finalu uspela je da se domogne ne samo srebrne medalje već i novčane nagrade od 20.000 dolara.

Ovo je jedini turnir sa visokim novčanim nagradnim fondom - pobednik odnosi 70.000 dolara, drugo mesto "vredi" 20.000, dok trećeplasirani osvaja 5.000 dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC