BiH na najvećem turističkom sajmu u Skandinaviji

Autor:

Na ovogodišnjem sajmu turizma Reiselivsmessen u Norveškoj predstavljena je i Bosna i Hercegovina, što ranijih godina nije bio slučaj.

0
A- A A+
Norveška, sajam Foto: Mondo

Solheimen Konferansehotell iz Norveške pozvao je turističku agenciju "Kula-Turist" iz Bosne i Hercegovine da zajedno učestvuju na jednom od najvećih sajmova turizma u Skandinaviji te jednim od većih te vrste u svijetu. Vlasnik agencije "Kula-Turist" Nedžad Boškailo koji živi i radi u Norveškoj ima dugogodišnju poslovnu saradnju sa Solheimen Konferansehotell koju vodi Kari Brochmann Skoklefald.

"Ovo je izuzetno važno i za BiH, jer su Norvežani poznati kao strastveni ljubitelji turizma i putovanja, a ljepote BiH i ono što mi imamo ponuditi još je nepoznato široj norveškoj javnosti. Pogotovo aspekt cijena koje nudimo i prirodne ljepote moraju biti predstavljeni Norvežanima. Mi ćemo sa našim norveškim prijateljima pokušati da opravdamo ukazanu priliku za prezentaciju turističke ponude sa željom da nas posjeti što veći broj skandinavskih turista", ističe ambasador BiH u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević, prenosi Fena.

Boškailo je osigurao veće količine brošura i kataloga turističkih agencija iz cijele Bosne i Hercegovine, koje će biti prezentovane i podijeljene zainteresovanim posjetiteljima na sajmu turizma.

"Naravno, imamo želju da nas posjete turisti iz cijelog svijeta, jer na ovom sajmu učestvuju skoro sve zemlje koje ulažu u turizam. Na sajmu nisu predstavljene samo ponude Solheimenhotell Konferansehotell i Kule-Turist ,već turističke ponude iz cijele BiH", kaže Boškailo.

Sajam koji se održava u Telenor Areni u Oslu počeo je danas i traje do nedjelje.

Tagovi:

Ostale vijesti