Radio-amater i ''raketaš'' gajili drogu u baraci

Autor:

Uzgajivače otkrio policajac koji je obilazeći napuštene barake osjetio miris marihuane.

0
A- A A+
Paskulina ciglana Banjaluka Foto: Mondo

Specifičan miris marihuane otkrio je dilere koji su instalirali laboratoriju za proizvodnju ovog narkotika u zapuštenoj baraci u centru Banjaluke, gdje je pronađeno i više od 11 kilograma droge, saznaje "Glas Srpske".

Prema nezvaničnim informacijama, miris je osjetio policajac koji je obilazio zapuštene barake na Paskolinoj ciglani. Nakon toga pokrenuta je akcija na otkrivanju uzgajivača i lisice na ruke u četvrtak su stavljene Draganu Petkoviću (51), Vladimiru Maksimoviću (35), Ranku Joviću (63) i Aleksandru Ćutkoviću (46) iz Banjaluke. 

Nakon ispitivanja u policiji Ćutković je pušten na slobodu, dok su ostala trojica predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka na dalje saslušanje.

"Tužilaštvu su predati Dragan Petković, Vladimir Maksimović i Ranko Jović, koji su osumnjičeni za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojne droge. Teretimo ih da su od avgusta prošle do 10. januara ove godine u ulici Jovana Dučića instalirali opremu za vještački uzgoj marihuane", saopštilo je banjalučko tužilaštvo.

Navodo su Petković i Maksimović glavni organizatori proizvodnje droge. Zanimljivo je da je Petković nekad bio član Raketnog kluba "Čajavec", čije su kancelarije bile u toj baraci, a Jović je ranije bio član kluba radio-amatera koji su takođe imali prostorije u baraci ''Narodne tehnike''.

Osim laboratorije za uzgoj marihuane i 11 kilograma narkotika, u baraci je, kako je saopštila Policijska uprava Banjaluka, pronađeno i 215 stabljika indijske konoplje. Pronađene su i UV lampe, aluminijumske folije, ventilatori, vještačko đubrivo i oprema za pakovanje.

Tagovi:

Ostale vijesti