Zelenović: Glavu gore da pokažemo kvalitet

Autor:

"Protiv Švedske moramo biti koncentrisani na svaki detalj", poručio rukometaš Srbije pred meč drugog kola Evropskog prvenstva

0
A- A A+
Nemanja Zelenović Foto: MN Press

Srbija je Evropsko prvenstvo započela porazom od Hrvatske u Splitu (22:32). Već u nedelju očekuje je ih drugi meč u grupi A protiv selekcije Švedske, u kojem Nemanja Zelenović veruje da će prikazati bolju igru.

On je rekao da je Srbija previše grešila u meču protiv Hrvatske i da veruje da to nije prava slika nacionalne selekcije.

"Mnogo je lakše sada razmišljati nego juče, malo smo hladnije glave, prespavali smo noć... Nismo bili baš sasvim svoji u ovoj prvoj utakmici, ali šta je, tu je, idemo dalje. Moramo da dignemo glavu i da pokažemo naš kvalitet", rekao je Zelenović.

Srbija je odigrala dobro prvih 30 minuta meča, ali je posle pala.

"Imali smo previše grešaka i u napadu i u kontranapadu, što je Hrvatska iskoristila, ali verujem da to nije naša prava slika i da tek treba da pokažemo ono što stvarno znamo".

U drugom kolu Srbija će u nedelju igrati protiv Švedske, koja je na startu izgubila od Islanda rezultatom 24:26.

"Mislim da je Švedska podjednako jaka ekipa kao Hrvatska, ali nisu to pokazali u prvoj utakmici. Izgubili su i mislim da je to jedno malo iznenađenje, ali verujem da svako svakog može da pobedi u grupnoj fazi. Biće sigurno motivisani protiv nas... Dobri su na svakoj poziciji, i golmani i bekovi i krila, moramo biti koncentrisani na svaki detalj", rekao je Zelenović.

Meč Srbija - Švedska na programu je u nedelju od 18.15 časova u Spaladijum areni u Splitu.

Ostale vijesti