Eksplozija u Skadru, povređena radnica RTCG VIDEO

Autor:

U jakoj eksploziji koja se jutros oko pola jedanaest dogodila u centru Skadra, povređeno je najmanje osam osoba, među kojima i radnica RT Crne Gore. Meta napada bio je jedan albanski biznismen.

U saopštenju albanske policije se navodi da je u pitanju bio eksploziv TNT i da je povređen vlasnik te poslovne zgrade, kao i sedam prolaznika.

Policija navodi da je stanje tri osobe ozbiljno i da su smeštene u bolnicu u Tirani.

AP prenosi da policija ispituje očevice i da je postavila kontrolne punktove u Skadru, 110 kilometara severno od Tirane.

O eksploziji je izvestila i Radio-televizija Crne Gore, navodeći da je među povređenima i jedna njihova radnica.

Televizija Crne Gore prenosi da se njihova ekipa zatekla u blizini mesta eksplozije, a albanska policija je potvrdila da je meta napada bio albanski biznismen Ljuljzim Kula.

Među povređenima je i radnica RTCG, R.G, koja je nakon ukazane pomoći u bolnici u Skadru otpuštena, ali će po povratku u Crnu Goru morati da se javi lekarima u Kliničkom centru.

Reporteri TVCG javljaju da su slike sa trga Rus uznemirujiće, da je situacija haotična i da je pravo čudo da nije bilo težih posledica.

Albanski mediji navode da je ekspoloziv bio postavljen na motoru, koji se nalazio ispred zgrade u kojima su i prostorije srpsko-crnogorske manjine.

Izvor: youtube

O događaju je obavešteno Ministarstvo spoljnih poslova i crnogorska ambasada u Tirani, čije je osoblje odmah krenulo u Skadar. 

Ostale vijesti