• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Realu se ovako nešto prvi put dogodilo!

Autor mondo.rs

Madriđani posle novog neuspeha tema broj jedan sportske javnosti širom sveta.

Samo jedna pobeda u poslednjih pet utakmica povod su za crvenu lampicu u Real Madridu.

Poraz od Viljareala (0:1) produbio je agoniju posle dva uzastopna remija i doveo Zinedina Zidana u izuzetno tešku poziciju, ali da li je francuski trener najveći krivac za ono što se trenutno dešava "kraljevskom klubu"?

Sportska javnost širom sveta ove nedelje bavi se Madriđanima i lošim rezultatima koji su ih doveli u sitaciju da zaostaju čak 16 bodova za vodećom Barselonom posle samo 18 utakmica u Primeri.

Ima onih koji smatraju da je vreme za smenu nekada najboljeg veziste planete, ali i onih koji su stali u njegovu odbranu. Na njihovoj strani su i brojke.

Jedan od statističkih podataka koji pokazuju da Zidan (možda) i nije glavni krivac jeste to da Real Madrid do ove sezone nikada nije bio bez igrača sa barem pet pogodaka u domaćem prvenstvu posle 18 utakmica. Trenutno su njih četvorica na četiri gola u Primeri (Ronaldo, Isko, Asensio i Bejl).



Problem realizacije bio je i te kako primeta u subotu uveče protiv Viljareala, kada su domaći fudbaleri uputili čak 28 šuteva ka golu rivala, ali nijedna lopta nije završila u mreži. Zvanično najbolji fudbaler sveta, Kristijano Ronaldo, 11 puta pokušao je da ugrozi golmana gostiju, ali je Asenjo samo u tri navrata morao da interveniše.

Od početka sezone, igrači Reala u domaćem prvenstvu postigli su 32 gola, što je 16 manje od Barselone, a osam od Valensije. Prošle sezone, za isti učinak, trebalo im je šest utakmica manje nego sad, a do 19. kola već su imali datih 47 golova.

"Ovo je jedna od najgorih situacija koje sam doživeo od kada sam u Realu. Pokušavamo da igramo fudbal, da dajemo golove, ali ništa nam ne polazi za nogom", izjavio je Marselo koji za Madriđane nastupa od 2007. godine.

Jasno je, dakle, da su napadači ozbiljno podbacili. Pre svih Karim Benzema koji je u 12 utakmica Primere dao tek dva gola, a zatim Kristijano Ronaldo koji je u 14 mečeva četiri puta bio strelac. Geret Bejl, statistički gledano, drži solidan nivo, pošto je u osam utakmica dao četiri gola. Borha Majoral je, takođe, upisao osam nastupa i postigao jedan gol.

Ostaje da vidimo da li će rukovodstvo kluba, zapravo predsednik Florentino Perez, narednih dana račun ispostaviti Zidanu ili će mu ukazati poverenje i dovesti raspoloženog golgetera...

Zbog svega što je Zidan kao igrač i trener dao Realu, jasno je šta bi trebalo činiti, ali je fudbal odavno postao biznis, a Real prestao da se vodi emocijama...

Šta vi mislite?

Anketa

Da li će Zidan biti smenjen?

  • Hoće, uskoro

    60% (6)

  • Neće još

    30% (3)

  • Hoće, ali po završetku sezone

    10% (1)

Da li će Zidan biti smenjen?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC