• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nilson za MONDO: Protiv Srbije na sve ili ništa!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Dugogodišnji reprezentativac Švedske Andreas Nilson u razgovoru za MONDO ističe da skandinavska reprezentacija mora protiv Srbije da ide na sve ili ništa. "Protiv Hrvatske ne možemo da se 'vadimo'“.

 Andreas Nilson pred meč Švedska - Srbija na EP Izvor: MN PRESS

Poslije poraza u prvom kolu reprezentacije Srbije i Švedske danas će se od 18.15 sastati u meču koji će odrediti njihovu sudbinu u Grupi A i riješiti pitanje prolaska u drugi krug takmičenja na Evropskom prvenstvu.

Srbija i Švedska posljednji put su se sastali u četvrtfinalu Evropskog prvenstva 2012 u Srbiji, kada su „orlovi“ pobjedom 24:21 izborili polufinale u kojem su kasnije savladali Hrvatsku.

Jedan od aktera tog meča bio je Andreas Nilson, pivot Vesprema koji ipak neće ponovo voditi borbu sa srpskom odbranom, i to svojom voljom.

"Dobio sam nedavno dijete i odlučio sam da budem sa porodicom koju nisam vidio dva mjeseca. Selektor je to uvažio tako da nisam na Evropskom prvenstu“, objašnjava Nilson na početku razgovora za MONDO.

"Ne sjećam se mnogo te utakmice protiv Srbije, mislim da niko iz te reprezentacije Švedske nije više u našem timu, dok kod Srbije ima par momaka koji igraju i danas. Sjećam se samo da je bilo jako teško igrati pred domaćom publikom na tom prvenstvu u Srbiji“, rekao je Nilson.

Za njega dileme nema kada je u pitanju novi duel ove dvije reprezentacije.

"I mi i Srbija moramo da dobijemo i sigurno je da će biti teška utakmica. Švedska mora da ide na sve ili ništa, jer ovo je utakmica odluke. Vaditi se protiv Hrvatske u posljdnjem meču, na njihovom terenu je praktično nemoguće. Zato će Švedska maksimalno da se fokusira na današnji meč“, istakao je Nilson.

Zvanično najbolji švedski rukometaš iz 2016. godin smatra da Švedska ima svoje adute, pa i prednost pred duel sa „orlovim“.

"To su naš golman i kontre. To je ono što mi igramo, a siguran sam da ne odgovara reprezentaciji Srbije. Sa dobrom odbranom i našim prepoznatljivim kontrama mi smo u prednosti. Nadam se da će to funkcionisati i da ćemo doći do pobjede“.

Protiv Islanda, ističe Nilson, Švedska nije ličila na sebe.

FRANCUZI BROJ JEDAN

"Francuska je definitivno favorit. Zatim tu je i Njemačka, a Hrvatska bi mogla biti iznenađenje kao domaćin. Postoje još neke neke reprezentacije, poput  Norveške koja dobro igra posljednjih godina ili Slovenije. Slovenija je izgubila prvu utakmicu, pa će im sad biti teže, ali spadaju u one koje bi mogle da naprave dobar rezultat", rekao je Nilson.

"Inače imamo dobru odbranu, dobre golmane i dobro trčimo, to je naša igra, tako smo igrali i na prošlom Svjetskom prvenstvu. Ali sinoć to ništa nije funkcionisalo, nadam se da ćemo u nastavku popraviti prije svega odbranu. Prvo poluvrijeme protiv Islanda je bilo jako jako loše, a na drugoj strani Islanđani su igrali dobro i golmana koji je odlično branio. Polovinom drugog poluvremena imali su deset golova prednosti i tek tada, kada nismo imali šta da izgubimo, počeli smo da igramo bolje. Na kraju je bilo tri razlike, ali realno nismo imali šanse protiv Islanda“.

Upravo zbog ovakvih izdanja Nilson ističe da mu smetaju povremena poređenja današnje ekipe koju vodi Kristjan Andreson sa reprezentacijom Švedske iz 90-ih godina koja je harala evropskim rukometom. Švedska je u periodu od 1990. do 2002. osvojila četiri evropska zlata i borila se za medalju na svakom takmičenju, ukupno osvojivši 13 odličja (šest na SP, pet na EP i tri na OI).

"Oni su bili sjajan tim, ali ovo je drugo vrijeme i rekao bih drugi rukomet. Ne treba nam takvo poređenje, ovaj tim treba da piše neku svoju priču i da se ne opterećuje onim što je bilo prije“, poručio je Nilson.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC