Ćevap fest: Pojedeno 8.500 porcija ćevapa

Autor:

Manifestaciju "Ćevap fest" u Banjaluci posjetilo je više od 10.000 gostiju, a pojedeno je 8.500 porcija ćevapa, procjenjuju organizatori skupa.

1
A- A A+
Ćevap fest Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Prema prvim podacima iz ćevabdžinica, koje su učestvovale u prvom „Ćevap festu“, svaka od njih je u prosjeku juče ispekla oko 1.400 porcija ćevapa, iako se, zbog ogromnog interesa, na ćevape čekalo i više od sat vremena.

Pored Banjalučana, koji su masovno podržali prvi omaž banjalučkom ćevapu, na manifestaciji je zabilježen i veliki broj turista iz regiona, a pogotovo onih iz Slovenije i Srbije. Kako se moglo vidjeti na licu mjesta, zbog velikih gužvi, jedan dio nestrpljivih posjetilaca, odlučio je da banjalučke ćevape proba i u drugim ćevabdžinicima po gradu, pa se i u njima juče tražilo mjesto više.

Prema procjenama, ovo je jedna od najposjećenijih manifestacija koja je u proteklih godinu dana održana u Banjaluci, saopšteno je iz Gradske uprave.

Osim Banjalučana, na manifestaciji je zabilježen i veliki broj turista iz regiona, pogotovo iz Slovenije i Srbije.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da veliki interes Banjalučana i značajan broj turista ukazaje na značaj, ali i potencijal "Ćevap festa" za naredne godine.

On je dodao da je sada sigurno da će Gradska uprava, poslije tako velikog interesa, svake godine organizovati ovu manifestaciju sa ciljem da preraste okvire Banjaluke i BiH. 

Ostale vijesti