• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpijević: Tim pokazuje obraz, nije mu svejedno

Autor mondo.rs

Trener Zvezde pohvalio svoju ekipu posle trijumfa protiv Cedevite. "Odigrali smo tri izvanredne četvrtine"

 Crvena-zvezda-Cedevita-82-66-izjava-Dusan-Alimpijevic. Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts pobedila je Cedevitu, odmakla joj pobedu, koja zapravo vredi dva trijumfa, jer ima i bolju koš razliku u međusobnim mečevima.

U punoj hali "Aleksandar Nikolić", ekipa Dušana Alimpijevića pokazala je 30 minuta sjajne košarke, stigla do "plus 34" u poslednjem minutu treže četvrtine (72:38), posle čega je Cedevita smanjila razliku i učinila poraz koliko-toliko podnošljivijim.

Crvena zvezda - Cedevita 82:66

Posle utakmice, trener Zvezde zahvalio je navijačima što su podržali njegov tim.

"Prvo što bih stvarno želeo je da se od sveg srca zahvalim svim ljudima koji su došli i podržali nas u ovakvoj utakmici, znajući koliko nam ta podrška znači i koliko je ovo bio važan meč. Hvala im na tome i moram da iskoristim priliku da ih pozovem, da ako je moguće u ovom i u sličnom broju i atmosferi i u utorak dočekamo Himki".

U osvrtu na utakmicu, Alimpijević je istakao da je njegov tim odigrao odličnih pola sata.

"Odigrali smo tri četvrtine zaista izvanredne, dobre, pre svega defanzivne košarke i to je važno iz nekoliko aspekata. Prvo, volim što ova ekipa ipak pokazuje obraz, da im je stalo da se taj obraz ne ukalja posle svega što dobro radimo, jer nije sramota pasti, već pasti i ne ustati. Ova ekipa nije pravljena u startu da kažemo 'vidite, krećemo na pobedu od prve do poslednje utakmice u svim takmičenjima i biće sve idealno'. Pokazali su da im nije svejedno što smo imali slabije izdanje protiv Efesa i jako mi je drago što su uz koncentrisane i dogovorene stvari pokazali pravu košarku tri četvrtine".

Alimpijević je ponovio da stečena prednost u odnosu na Cedevitu ipak još ne garantuje drugo mesto.

"Kao što sam rekao, ima još mnogo da se igra. Niti smo zagarantovali sebi drugo mesto, niti je izgubljeno prvo, niti se zna još ko je treći, ima još mnogo da se igra. Takav je raspored i kao što nismo patili posle nekih poraza nemamo ni vremena za radovanje. Imamo sutra jedan trening do Himkija i to je to, idemo dalje".

Cedevita je u poslednjoj četvrtini prepolovila prednost Zvezde i sa više od 30 razlike prišla na "minus 14", a Alimpijević kaže da su takve situacije normalne, s obzirom na okolnosti.

"To je košarka... Koliko ste utakmica pogledali da se sa 30 'siđe' na 15 razlike... Vidite, Cedevita je ozbiljan tim, pravljen sa dobro pogođenim pojedincima, strancima, dobrim domaćim igračima, reprezentativcima, nisu oni loš tim, da kažemo da se ništa ovde ne pitaju. Pitaju se i oni, ali smo odradili smo perfektne tri četvrtine i nije realno da se utakmica završi sa više od 130 razlike. Padovi su normalni u sportu, ne kažem da je poželjno, ali je normalno, dešava se".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC