• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki posle "maratona" u drugom kolu!

Autor mondo.rs

Od 0:2 do 3:2, uz fenomenalan povratak u petom setu...

Viktor Troicki, u svom stilu, do pobede i plasmana u drugo kolo Australijan opena!

Trenutno treći srpski reket, iza Novaka Đokovića i povređenog Filipa Krajinovića, na startu prvog grend slem turnira sezone se sastao sa domaćim teniserom Aleksom Boltom i morao da se "čupa" iz deficita od 0:2.

Viktoru je trebalo vremena da uđe u pravi ritam, naročito posle gubitka prvog seta u "taj-brejku", ali najvažnije je da je pobedio. Zapravo, samo se to i piše!

Troicki (65. na ATP listi) - Bolt (188) 6:7 (2:7), 4:6, 6:2, 6:3, 6:4!



Uskoro 32-godišnji Srbin sastaće se u sledećoj rundi sa 17. nosiocem, kontroverznim Australijancem Nikom Kirjosom ili sa Brazilcem Dutra Da Silvom (98).

Viktoru je ovo jubilarni 10. nastup u Melburnu i do sada je samo dva puta eliminisan na startu takmičenja, ali nikada nije otišao dalje od trećeg kola, tako da se nalazi pred relativno velikim izazovom.

Protiv Bolta, koji je u glavni žreb ušao na osnovu "vajld karda", on je tek u finišu drugog seta došao do prvih brejk lopti, ali je uprkos vođstvu od 0:40 izgubio i taj gem, a samim tim i set.

U nastavku meča su došli do izražaja njegov kvalitet i mnogo veće iskustvo.

Treći set doneo je dominaciju Troickog, četvrti je uzeo posle malo "turbulencija" (3:0, 3:2, 5:2), dok se na početku odlučujućeg dela meča opet našao u problemu, pošto je Bolt napravio rani brejk (bez izgubljenog poena) i bacio ga u zaostatak od 0:3!

Hodao je Viktor po mukama i u sledećem gemu, u kome je odbranio tri brejk lopte, od toga dve pri rezultatu 15:40. Jedna greška i bilo bi 0:4, iz čega bi se vrlo teško izvukao.

Međutim, srpski teniser je dobio prelomne poene i ušao u seriju od pet uzastopno dobijenih gemova, što se ispostavilo dovoljnim za pobedu. Bolt posle 5:3 nije imao snage za senzaciju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC